Všetko pre vaše (ne)dokonalé Vianoce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: IKEA

BRATISLAVA 4. novembra (WBN/PR) – Vianoce sú jedným z najobľúbenejších období roka. Príprava začína veľmi skoro: pre každého treba kúpiť darček, zabaliť ho a dobre ukryť. Potom pokračuje zdobenie bytu, hľadanie správneho stromčeka, preprava najlepšieho kapra, pečenie dostatočného množstva perníkov, pozvanie rodiny, hľadanie všetkých dobre ukrytých darčekov… Zoznam úloh je dlhý a ľahko vás môže dostať do stresovej situácie. Znie to ako klišé, ale buďte bez obáv. Malé nedostatky sú povolené, a práve tie nás zbližujú a v konečnom dôsledku nám umožnia vychutnať si príjemnú atmosféru Vianoc v kruhu najbližších.

Foto: IKEA

Nie sú dekorácie ako dekorácie…

Mačka zničila vianočný stromček, polovica svetielok nefunguje, ihličie zo stromčeka opadalo deň pred Vianocami. A, samozrejme, deti pojedli všetky salónky, ktoré boli na stromčeku zavesené do výšky ich očí. Toto sú niektoré z neslávne slávnych vianočných pohrôm, ktoré sa v našich domácnosti každoročne udejú a ťažko ich predvídať. Ale vďaka nim budete mať vždy čím zabaviť svojich priateľov.

Kvôli prázdnym miestam na stromčeku sa nemusíte hnevať – môžete ich zaplniť peknými ozdobami. Je na vás, či sa rozhodnete pre vtáčiu búdku, líšku, hviezdu, či sovu. Textilný stromček hravo nahradí živý, z ktorého už opadalo ihličie. Ozdobiť sa dá rovnako ako ten klasický, a navyše, zdobenie je rýchlejšie. Pritom bude pôsobiť naozaj originálne a netradične, a možno tak inšpirujete aj svojich priateľov.

Foto: IKEA

Kreatívna vianočná večera

Príprava vianočnej večere je asi pre každú slovenskú domácnosť magickou chvíľou. Ale aký príbeh sa za prípravou skutočne skrýva? Či už varíte len pre vás a svoju polovičku, alebo pre celú rodinu, úmysel je rovnaký – chcete, aby bol výsledok dokonalý.

Zúfate, keď zistíte, že ste zabudli kúpiť majonézu na šalát a zemiaky sa vám rozvarili? Alebo ak sa vám podarí rozbiť tanier z kolekcie, v ktorej máte presný počet a potrebujete mať štyri rovnaké? Zachovajte pokoj a vynájdite sa, ako vždy! Premeňte tieto nedokonalosti vo svoj prospech – rodine predstavíte gastronomickú šalátovú novinku a biele taniere zo série IKEA 365+ skombinujte napríklad s miskou DINERA v tmavočokoládovej farbe. Vaša rodina neodhalí nič podozrivé. A vy si skúste nevšimnúť škvrny na novom obruse v okolí taniera vašej polovičky.

Ak náhodou vyhodíte poistky, večeru si vychutnajte vo svetle sviečok, napríklad z kolekcie BEFINTLIG.

Foto: IKEA

Rodinné záležitosti

Pár dní pred Vianocami sme všetci v zhone, keď sa snažíme skoordinovať svoju rodinu s prácou, nakupovaním darčekov a mať na pamäti, že musíme byť tento rok kreatívnejší. Začnite od samotného balenia – s darčekovými taškami či škatuľami FÄRGTON jednoducho a nápadito zabalíte akýkoľvek darček. Ocení to každý!

Deti sú zo svojich darčekov nadšené a vôbec sa im nechce spať. Zato starý otec zaspal v kresle! Nebojte sa, nezmohlo ho zistenie, že dostal rovnaké pyžamo ako minulý rok, len si chcel chvíľku zdriemnuť vo vašom pohodlnom vianočnom darčeku.

Po tom, ako vaše deti, plné nadšenia z darčekov konečne zaspali, si môžete vychutnať pokojnú chvíľu s vašim partnerom sledovaním… prázdneho miesta na vašej novej skrinke pod TV BESTÅ, pretože v tom zhone ste zabudli kúpiť nový televízor.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IKEA