Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Water 3569659_1280.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Pixabay.com
18. 03. 2019 8:40 Veda a výskum od vSkolstve.skSITA

Marcová Vedecká cukráreň bude patriť životnému prostrediu

Prednášateľom bude slovensko-rakúsky zoológ, biológ, spisovateľ a ochranca prírody Robert Hofrichter, ktorý vykresľuje jasný obraz toho, čo sa s našou prírodou a oceánmi deje

V marcovej Vedeckej cukrárni, 19. marca o 09:00 v Centre vedecko-technických informácií SR (CVTI), sa bude diskutovať na tému Veľryba plná plastu: Prečo záleží na tom, ako zaobchádzame so životným prostredím?

Plasty zabíjajú morské živočíchy

Prednášateľom bude slovensko-rakúsky zoológ, biológ, spisovateľ a ochranca prírody Robert Hofrichter, ktorý vykresľuje jasný obraz toho, čo sa s našou prírodou a oceánmi deje. „Ľudí je na našej planéte stále viac a produkujú čoraz viac odpadu. V moriach pláva množstvo plastov, ktoré priamo aj nepriamo zabíjajú morské živočíchy. Jedovaté látky, ktoré človek vypúšťa do prírody, sa dostávajú do morí, a tým sa všetko vracia späť na naše taniere. Ekologická situácia oceánov a morí na celom svete sa neustále zhoršuje. Má vôbec zmysel sa týmito problémami zaoberať? Dokáže človek zastaviť tento vývoj?,“ píše sa v anotácii prednášky.

Diskutuje sa v uvoľnenej atmosfére

Vedecká cukráreň je pravidelné stretnutie študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu.

Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike. Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji či koláčoch, svoje zohráva aj mimoškolské prostredie.

Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút – 45 minút vystúpenie vedca a 45 minút diskusia.

Odporúčané články

Platy začínajúcich učiteľov budú vyššie, prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona Až 82 percent všetkých učiteľov na Slovensku tvoria ženy, priemer krajín OECD je pritom nižší

Témy

Diskusia

Bezplatné novinky emailom zo školstva raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Neprehliadnite

Tigrica ušla z národného parku a unavená prespala celý deň v posteli vystrašeného Inda Video: Bezpečne a v limite, Sagan aj na zadnom kolese splnil v 13. etape Tour de France misiu Čaputová by nemala zasahovať do vnútorných problémov iných štátov, podľa Danka môže poškodiť vzťahy Glosa: Silikónové implantáty by nemali byť dôvodom na preukaz ŤZP Gál rozhodol o nevyhostení Vinogradova, podľa právnikov to môže spôsobiť medzinárodnú blamáž Prezidentka Čaputová rozumie túžbam komunity LGBTI, zároveň chápe aj obavy o stav rodín

Aktuálne témy

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.

X