Nemocnica v Rožňave má nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
|
Svet zdravia

Celkové investície do nového oddelenia si vyžiadali 210 tisíc eur.

Nemocnica Svet zdravia Rožňava má nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie s kapacitou 20 lôžok. Určené je najmä pre hospitalizovaných pacientov napríklad po operáciách, traumatologických úrazoch alebo po cievnych mozgových príhodách.

Bývalé priestory oddelenia ARO boli v rámci rekonštrukcie kompletne prestavané. Výsledkom je nové komfortné prostredie s 8 pacientskymi izbami (dve nadštandardné jednolôžkové izby), 3 terapeutickými miestnosťami, 2 telocvičňami a zázemím pre personál. V rámci oficiálneho predstavenia boli pacientov navštíviť aj futbalisti miestneho A tímu MFK Rožňava. Celkové investície do nového oddelenia si vyžiadali 210 tisíc eur.

2017 10 05 sz rv nove fro.jpg

Komplexná terapeutická starostlivosť

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie rožňavskej nemocnice poskytuje komplexnú terapeutickú starostlivosť pre pacientov po úrazoch, operáciách,  mozgových príhodách a s ochoreniami  chrbtice a to vo všetkých vekových skupinách.

Na mesačnej báze to predstavuje v priemere 55 pacientov a až takmer 1000 poskytnutých procedúr. Súčasťou komplexnej rehabilitačnej liečby je pohybová liečba, manuálna terapia, elektroterapia, ultrasonoterapia, magnetoterapia, diatermia, klasická masáž, reflexná masáž, lymfodrenáž – manuálna aj prístrojová, laseroterapia a podávanie plynových injekcií. Samozrejmosťou sú vodoliečebné procedúry ako napríklad perličkový kúpeľ, vírivý kúpeľ alebo podvodná masáž.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Svet zdravia