Zaujímavý vynález mení použitý papier na ceruzky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: www.inhabitat.com

V dnešnej dobe, keď sa slovo ekológia skloňuje čoraz častejšie, dostáva zelený dizajn zväčša zelenú. Inak to nebolo ani v prípade vynálezu štvorice čínskych dizajnérov, ktorí navrhli jedinečný patent – prístroj, ktorý v priebehu niekoľkých minút zrecykluje použitý papier na novú ceruzku.

Bez názvu
Foto: www.inhabitat.com

Prístroj nenápadných rozmerov dostal názov P&P Office Waste Processor a funguje na jednoduchom princípe. Stačí do jeho vrchnej časti vložiť nepotrebný papier podobne ako do skartovačky a stlačiť tlačidlo.

Prístroj potom pevne obmotá papier okolo pripravenej tuhy, ktorá sa skrýva v zásobníku a na záver rolku zlepí, aby ceruzka získala pevnosť.

Z prístroja potom vyskočí čerstvo vyrobená ceruzka pripravená na použitie. Priesvitný kryt dovoľuje záujemcom sledovať celý proces v priamom prenose. P&P dokonca ceruzku nastrúha – otvor, ktorým ceruzky vychádzajú von, totiž slúži aj ako automatické strúhadlo.

Bez názvu
Foto: www.inhabitat.com

Prístroj od dizajnérov v zložení Chengzhu Ruan, Yuanyuan Liu, Xinwei Yuan a Chao Chen zbiera ocenenia na súťažiach po celom svete. V kancelárskych priestoroch pritom predstavuje ideálneho pomocníka – zlikviduje použitý papier, zásobí zamestnancov originálnymi ceruzkami a zároveň ich aj automaticky nastrúha. Otázkou zostáva, kedy a za akú cenu sa prepracuje na bežný trh.

www.inhabitat.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia