Už 10 rokov tvoríme spoločný príbeh

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Seniorville

BRATISLAVA 28. júla 2016 (WBN/PR) – Nečakajte, kým ochorenie alzheimerovej choroby zasiahne hlboko celú rodinu, a začne sa hľadať riešenie na poslednú chvíľu. Dôležité je rozpoznať včas príznaky alzheimerovej choroby, ísť k lekárovi, stanoviť diagnózu, podchytiť liečbu a po úspešnej farmakoterapii prostredníctvom špeciálnych terapií naďalej udržovať, rozvíjať kognitívne funkcie, a tak zachovať čo možno najdlhší čas vysokú kvalita života nielen klienta, ale i celej rodiny a okolia.

Tento holistický prístup ku klientovi je reálny v Seniorville v rámci Alzheimer Home Avalon v Jablonovom pri Bratislave. V prípade, že potrebujete pomoc, radi Vás uvítame či už na neformálnom stretnutí v Kaviarni Avalon, alebo si priamo môžete dohodnúť stretnutie v zariadení, alebo nám môžete napísať a informovať sa v online poradni.

Radi Vám poskytneme 10 ročné skúsenosti v starostlivosti o seniorov, ľudí s alzheimerovou chorobou a inými poruchami pamäte, zdravotné a sociálne služby, komplexnú fyzioterapiu na rehabilitačnom oddelení, špeciálne terapie vykonávané odborníkmi na vysokej úrovni. Uvíta Vás odborný a empatický personál, vstúpite do príjemného domáceho prostredia s profesionálnym vybavením. Samozrejmosťou je tím lekárov, ktorý dochádzajú do zariadenia a zdravotné sestry k dispozícii 24 hodín.

Toto a mnoho ďalšieho je výsledkom 10-ročného úsilia v starostlivosti o klientov, ktoré sme oslávili štvrtok 16.6.2016, kedy boli otvorené dvere Seniorville v Jablonovom pri Bratislave všetkým ľuďom, ktorí tvorili príbeh Seniorville počas uplynulých desiatich rokov, a takisto tým, ktorí sa chceli prísť pozrieť a osláviť spolu s nami desiate výročie vzniku Domova pre seniorov, kde by ste radi žili aj vy.

10 rokov je naozaj dlhý čas, za ktorý sa nazbiera mnoho ľudí, ktorým patrí vďaka: „Projekt Seniorville je nie o desiatkach, ale o stovkách ľuďoch, ktorí prispievajú k tomu, aby tento domov seniorov, bol domovom plným lásky“, hovorí riaditeľka zariadenia Ing. Denisa Morgensternová, ktorá uvítala vyše 200 hostí, klientov spolu s ich rodinami, obchodných partnerov, priateľov, podporovateľov, zamestnancov.

Významným desiatym jubileom fungovania Seniorville, v malebnej dedinke na úpätí Malých Karpát v Jablonovom, sme si uctili a poďakovali sa za prácu všetkým ľuďom, ktorí určitým spôsobom a dielom prispeli k tomu, že vznikol a budoval sa láskyplný domov pre seniorov – Seniorville. „Som hrdá, že vytvárame skutočný domov. Domov, ktorý má srdce, lebo tam, kde je naše srdce, tam je domov“, dodáva riaditeľka zariadenia.

Vieme, čo klienti potrebujú a vieme, ako im pomôcť. Rodiny sú pre nás partnerom. Sme tu pre ľudí, ktorí nás potrebujú. „Každodenná práca zamestnancov je neuveriteľne ťažká – či už je to práca ľudí zdravotného, sociálneho alebo technicko-hospodárskeho úseku. Pre ľudí je táto práca zároveň poslaním. Patrí im naša obrovská vďaka“, dodáva riaditeľka zariadenia Ing. Denisa Morgensternová.

Návštevníci si užili skvelé jedlo a atmosféru, o ktorú sa postarali majstri Slovenska v dogdancingu, slečna Monika Krajčírová a jej psík Rosi, zaspieval nám folklórny súbor Bystričan, koncertom starej hudby nás previedla sólistka Petra Noskaiová a fantastický večer sme ukončili žánrom pre všetkých, so skupinou Beatlemánia. Oslava podobného významu sa nezaobíde bez poriadnej torty, a tá naša naozaj bola. Vyše 200 porcií sladkého potešenia.

Naši seniori – vyše 60 obyvateľov zariadenia boli dojatí a mnohí dodnes spomínajú, že sa konala veľká sláva. Zanechalo to hlbokú stopu v ich srdciach.

Seniorville

A ako to už na oslavách býva zvykom, predstavitelia a obyvatelia Seniorville prijali množstvo gratulácii, darčekov a prianí do budúcnosti. Starosta obce Jablonové Ing. Ondrej Uhliarik sa zveril: „Seniorville, to sú ľudia, ktorých stretávam po dedine alebo na rôznych stretnutiach. Sú to oči, ktoré odzrkadľujú nejaký životný príbeh, sú to tváre, ktoré sú zvráskavené, sú to zhrbené postavy, ktoré vnímam ako poklonu k životu, poklonu k prírode, poklonu k Bohu za to, čo mohli prežiť. Vždy, keď sem prídem, cítim z tých ľudí, že sú šťastní, a že sa cítia mladí. A to aj vďaka pracovitému kolektívu Seniorville.“

Vdp. Milan Naď, správca farnosti, pozná mnohých klientov Seniorville a Alzheimer Home Avalon osobne. „Želám Vám, aby ste tu zažívali svoj domov, aby vám pán Boh dal ešte mnoho krásnych dní, aby Boh vám dal zdravie, to svoje požehnanie, to, čo len on vie prichystať a dať do duše. Svoj pokoj.“

Riaditeľ Harmónie života, n.o. Ing. Martin Hantabál, ktorý prevádzkuje Seniorville a Alzheimer Home Avalon, a ktorý v tento významný deň hral spolu so svojimi synmi v kapele Beatlemania, povedal: „Dnes sa hovorí o tom, že pridávať roky k životu je možné vďaka pokroku v medicíne, pokroku v životnej úrovni a podobne. Ale pre nás, nie je dôležité, iba pridávať roky k životu, ale aj život k tým rokom. A to je naše hlavné krédo.“

V Seniorville v súčasnosti rozbiehame inovatívne projekty akými sú Alzheimer Kaviareň Avalon pre širokú verejnosť a snoezelen terapeutickú miestnosť pre seniorov a pre ľudí s alzheimerovou chorobou. Aktívne využívame canisterapiu, muzikoterapiu, ergoterapiu, petterapiu, validačnú terapiu a mnohé ďalšie.

Máme mnohé ciele a vízie v oblasti rozširovania a skvalitňovania poskytovaných služieb. Verím, že ďalšie roky naplnené prácou a láskou k tým, ktorí nás potrebujú, budú plodné a prinesú radosť a spokojnosť našim klientom a ich rodinám.

Fotogaléria z akcie na https://www.facebook.com/Seniorville/photos/?tab=album&album_id=10153817600643163

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia