Exfoliácia - preč so starými bunkami a sem s novými

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pokožka, krém
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) – Exfoliácia alebo olupovanie nie je z pohľadu definície slova úplne najpôvabnejšia téma z oblasti zdravia pokožky. Zbavovanie sa najvrchnejšej vrstvy odumretej kože je však prirodzený proces tela, zatiaľ čo sa pod ňou tvoria nové bunky. Naše telo sa denne zbavuje miliónov kožných buniek. Našťastie pre nás, nezbavujeme sa ich naraz. Čiastočky kože z nás opadávajú počas celého dňa bez toho, aby sme si to vôbec všimli. Jediným dôkazom je vzhľad a dotyk našej kože.

V tínedžerskom veku sa vrchná vrstva našej kože úplne zregeneruje priemerne každých 14 až 20 dní. V štyridsiatke tento istý proces trvá až 45 dní. Výsledkom je suchá, dehydratovaná, unavene vyzerajúca pokožka, ktorá je na dotyk drapľavá. Aby sme udržali našu pokožku v čo najlepšej kondícii, potrebujeme jej trošku pomôcť. A vtedy prichádza na rad kvalitný exfoliačný píling, ktorý je veľmi dôležitý v procese starostlivosti o pleť.

Pokožka, krém
Foto: Shutterstock

Tajomstvo ako udržať našu pokožku zdravú a mladšie vyzerajúcu, je trošku “nakopnúť“ proces obnovy buniek – exfoliačné pílingy pre nás urobia presne túto službu. Obsahujú malé čiastočky, ktoré napomáhajú odstrániť odumreté bunky vrchnej časti pokožky, iba trením pílingu o pokožku. Proces jemného “šmirgľovania” pokožky odstraňuje odumreté bunky a odkrýva novú a zdravú vrstvu pokožky. Okrem toho, že vďaka exfoliácii budete vyzerať výborne, môže vám pomôcť aj s týmto:

– odstráni nečistoty, ktoré môžu zaniesť póry

– zlepší štruktúru vašej pokožky

– čiastočne eliminuje jemné vrásky

– vaša pokožka bude jemná a hladká

– make-up nanesiete oveľa rovnomernejšie

– kozmetické prípravky budú môcť preniknúť hlbšie do pokožky

MYSLITE NA SVOJE ZDRAVIE NA FACEBOOKU!

Zdroj: Herbalife

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať