Zlatý mok na tanieri: V Taliansku vyrábajú nátierku z piva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, www.sodahead.com

Milovníci piva si „tekutý chlieb“ doteraz vychutnávali z krígľov, fliaš či plechoviek. Vďaka novinke z Talianska, ho odteraz môžu vyskúšať aj v nátierkvej forme.

Bez názvu
Foto: www.torino,it

Pivo na jedenie je výsledkom spolupráce talianskeho pivovaru Alta Quota a továrne na čokoládu Napoleone. Vzniklo v centrálnom regióne Rieti neďaleko Ríma v rámci nevinného vtipkovania.

„Náš dlhoročný priateľ – výrobca čokolády Pietro Napoleone – nám zo žartu povedal, že by bolo možné vyrobiť pivo nielen na pitie, ale aj na jedenie. Tvrdil, že ide len o hustotu. A tak sme sa podobne ako chemici pustili do experimentov s rôznymi typmi piva,“ uviedla spoluzakladateľka „tuhého piva“ Emanulea Laurenzi.

Výsledkom sú dva typy „nátierkového piva“ – jeden je ľahší a delikátny, druhý má intenzívnejšiu arómu aj chuť.

Bez názvu
Foto: www.torino.it

Bez vedomostí z oblasti výroby čokolády by však pivová novinka nevznikla. „Vytvorili sme z piva krém vďaka správnemu pomeru všetkých ingrediencií. Vedeli sme, aké reakcie vzniknú zmiešaním rôznych pomerov, a tak sme vytvorili veľmi jemný a krémový produkt, ktorý sa dá rozotrieť podobne ako čokoládový krém,“ dodala manažérka továrne na čokoládu Francesca Napoleone.

Jedlá forma piva sa používa ako nátierka na chlieb, ešte viac si ju však ľudia obľúbili na palacinkách s orieškami či ako polevu na zmrzline.

„Nikdy som na pivo nemyslel ako na jedlo, bol to pre mňa vždy len nápoj. Jesť pivo je však veľmi zaujímavé,“ uviedol zákazník miestnej reštaurácie.

Kulinárska novinka dostala názov Birra Spalmabile a zatiaľ je dostupná len v Taliansku, výrobcovia však už teraz rokujú o vývoze za hranice.

http://cntv.cn

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia