Zoznamovacia agentúra spája nezadaných podľa zvyškov jedla

Bez názvu
Potravinárska spoločnosť spája ľudí podľa zvyškov jedla v chladničke Foto: www.cafepsych.com

Švédska potravinárska spoločnosť Lantmännen prišla na trh s jedinečným nápadom, v ktorom spája nezadaných ľudí na základe zvyškov potravín, ktoré majú v chladničke. Cieľom originálnej zoznamovacej agentúry je spojiť ľudí nad tanierom chutného jedla, ktoré by inak vyhodili.

Bez názvu
Foto: Lantmännen

Nápad zrealizovala spoločnosť po tom, ako nedávne výskumy ukázali, že jedna pätina potravín vo Švédsku zbytočne končí v koši. Firma následne založila zoznamovaciu agentúru s názvom Restdejting, ktorá sprostredkúva „rande nad zvyškami“. Návštevníci stránky vyplnia jednoduchý dotazník, kde okrem mena uvedú aj minimálne päť ingrediencií, ktoré napĺňajú ich kuchyňu. Tento zoznam následne agentúra zverejní na sociálnej sieti, ktorú si návštevníci môžu voľne prehliadať.

Stránka zahŕňa možnosť „speed dating“, ktorá dovoľuje užívateľom vybrať si partnerov podľa ingrediencií, ktoré im chýbajú na prípravu dobrého jedla. Návštevníci si zároveň môžu zvoliť, či uprednostňujú večeru vo dvojici, alebo chcú variť pre celú partiu priateľov. Chytľavé frázy ako „kuracie filety hľadajú korenistú omáčku, jedlo pre dvoch“, potom pripomínajú kuchársku knihu s dvojznačným kontextom.

Bez názvu
Foto: www.wiserdating.com

„Vyhadzovať pätinu jedla, ktoré kúpime, je veľký problém nielen pre životné prostredie, ale aj pre ekonomiku domácností. Keďže sme ako potravinárska spoločnosť v centre diania, môžeme prispieť k zlepšeniu situácie zákazníkov aj prírody. Zároveň tak môžeme znížiť odpad z jedla počas celého procesu výroby – z poľa až po vidličku,“ uviedla hovorkyňa firmy Lantmännen Jenny Svederman.

Na stránke sa v krátkej dobe od spustenia pri spoločnej večeri zišlo už vyše 600 ľudí. Potravinárska spoločnosť, ktorá združuje vyše 36-tisíc švédskych farmárov, našla u verejnosti priaznivé odozvy. Svoje portfólio služieb neustále rozširuje aj o nové recepty, ktoré návštevníkom radia, ako zvyšky potravín ľahko „zrecyklovať“ v jednoduchých jedlách.

www.wired.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom