CULINARIUM: Demikát - slovenská bryndzová polievka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Slovenská bryndzová polievka s chrumkavými čipsami z čierneho chleba Foto: Webnoviny

Slovenská bryndzová polievka s chrumkavými čipsami z čierneho chleba určite zachutí nielen pri patriotickom povzbudzovaní slovenských hokejistov.

Culinarium

Na 4 porcie potrebujeme:

bryndza 250 g

zemiaky 500 g

cesnak 15 g

červená mletá paprika 20 g

cibuľa 80 g

šľahačka 2 dcl

smotana kyslá 100 g

soľ

rascal

bobkový list

nové celé korenie

čierne celé korenie

bravčová masť 40 g

Postup:

Orestujeme si cibuľu na masti, pridáme rascu, bobkový list, očistené nakrájané zemiaky. Pridáme mletú červenú papriku, chvíľku opečieme, aby paprika nezhorkla a podlejeme vývarom. Pridáme zvyšné koreniny, ktoré pred tým zviažeme do gázy, aby sme ich pred mixovaním mohli ľahšie vybrať. Varíme do mäkka.

Potom rozmixujeme a pridáme bryndzu rozmiešanú v šľahačke a smotane. Ochutíme soľou, ale musíme dávať pozor, aby sme polievku nepresolili, pretože bryndza je prirodzene slaná. Chvíľu povaríme.

Zvyšné zemiaky nakrájame na kocky (priemer asi 1×1 cm) a pomaly orestujeme na masti do mäkka.

Čierny chlieb nakrájame na tenučké plátky a vysušíme na mastnom papieri v rúre pri teplote 120°C.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať