CULINARIUM: Divinová paštéta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: SITA

Divinová paštéta výborne chutí aj s voňavou cumberlandskou omáčkou či netradičnou horčicovo-medovou zmesou. Dnes ju pre vás pripraví Marek Petrán, chef de cuisine ELESKO restaurant & wine bar.

Culinarium

Na prípravu potrebujeme:

1 kg mäsa z diviny

0,5 kg bravčový lalok – mäso

1 kg jelenej pečienky

Čierne mleté korenie

4 polievkové lyžice brusnicového kompótu

Tymián

1 – 1,5 dcl vývaru

Postup:

Uvaríme mäso – každé zvlášť. Divinu varíme 2,5 hodiny a bravčový lalok 1,5 hodiny. Po uvarení mäso 3-krát pomelieme úplne na jemno a potom k tomu pomelieme aj pečienku. Všetko spolu zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pridáme brusnicový kompót a nasekaný tymián. Prilejeme vývar – podľa hustoty zmesi. Celú zmes dáme do sáčku na tlačenku a varíme vo vode pri 90 °C ešte 2 hodiny.

Ochutiť ju môžeme dvoma typmi omáčok:

Cumberlandská omáčka:

40 ml portského vína

40 ml vlažnej vody

30 g brusnicového kompótu – úplne rozmixovaného

5 polievkových lyžíc pomarančovej šťavy

5 polievkových lyžíc citrónovej šťavy

2,5 polievkových lyžíc horčice

2,5 polievkových lyžíc octu

1 polievková lyžica ríbezľového pyré

Všetky ingrediencie zmiešame a zvaríme na sirup.

Horčicovo – medová omáčka:

5 polievkových lyžíc medu

5 polievkových lyžíc dijonskej horčice

Zmiešame.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať