CULINARIUM: Kysnuté buchty s čučoriedkami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Čučoriedkové buchty Foto: Webnoviny.sk

Recept tradičnej sladkej pochúťky ako „od babičky“ plnený čerstvými čučoriedkami a posypaný tvarohom cez letné prázdniny poteší malých i veľkých.

Culinarium

Na (15ks) potrebujeme :

múka hrubá 400 g

mlieko 150 g

cukor 60 g

droždie 30 g

soľ štipka

vajce 1 ks

ovocie (čučoriedky, maliny, jahody, marhule)

náplň 100 g

maslo 200 g

cukor na posypanie

tvaroh na strúhanie (na posypanie)

Postup:

Do vlažného mlieka dáme droždie, 2 štipky cukru a štipku múky a necháme „vybehnúť“ až droždie vytvorí penu. Múku, zvyšok cukru, štipku soli, vajce a kvások dáme do misky a poriadne vypracujeme až bude cesto tvoriť bublinky. Potom ho dáme vykysnúť prikryté utierkou. Až cesto vykysne, urobíme asi 50 g placky, dáme na ne ovocie a poriadne zabalíme a zlepíme, aby ovocie nevytekalo. Hneď ako budú knedličky zabalené, tak ich dáme variť z každej strany 5 minút. Vyberieme a ihneď poprepichujeme a trochu pomastíme maslom. Na knedličky dáme cukor, tvaroh na strúhanie a prelejeme maslom.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať