Pekaríkov nos vyzerá teraz lepšie, zhodnotila jeho manželka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Pekarík
Foto: Twitter/Hertha BSC

BERLÍN 4. marca (WEBNOVINY) – Nos slovenského futbalového reprezentanta a hráča berlínskej Herthy Petra Pekaríka vyzerá podľa jeho manželky Lujzy lepšie, než pred operáciou. Dvadsaťosemročný pravý obranca pre zlomeninu nosa nedohral sobotňajšie víťazné stretnutie 23. kola najvyššej nemeckej súťaže proti Augsburgu (1:0) a ešte v ten istý deň sa podrobil chirurgickému zákroku.

Pekaríkova manželka je spokojná

„Po zranení ma sanitkou hneď previezli do nemocnice, kde mi približne pätnásťminútovou operáciou nos napravili. Cez noc si ma tam ešte nechali, ráno mi vytiahli nosové tampóny, dali mi podrobné inštrukcie a pustili ma domov. Lekárom patrí tiež veľká vďaka, pretože si dali naozaj veľmi záležať a celkovo odviedli skvelú prácu. Manželka Lujza, ktorá bola mojou najväčšou oporou a celý čas stála pri mne, zhodnotila, že teraz môj nos vyzerá ešte lepšie ako predtým,“ povedal Peter Pekarík v rozhovore pre Šport.sk.

Aby mohol žilinský rodák nastúpiť už v najbližšom ligovom zápase v Stuttgarte proti domácemu VfB, ktorý je na programe v piatok 6. marca, vyrobili mu na mieru karbónovú masku čiernej farby. V pondelok mu na klinike v berlínskej štvrti Zehlendorf ortopedický technik vzal sadrový odtlačok tváre.

„Je príjemne teplý, hneď by som si pospal,“ žartoval Pekarík. „Museli sme sa ponáhľať, kým je karbón hotový, trvá to. Maska je pevná ako kosť, no omnoho ľahšia,“ vysvetlil podľa portálu bz-berlin.de technik Andreas Jödecke.

Najhoršie znášal vykĺbené rameno

Peter Pekarík zažíva prvú skúsenosť so zlomeninou nosa. „Vážnejšie zranenia ma našťastie v kariére obchádzajú. Najhoršie, ktoré som doteraz utrpel, bolo asi vykĺbené rameno, čo sa mi stalo tiež v zápase. Nasledovala operácia, po ktorej sa to hojilo oveľa dlhšie, ako sa bude teraz zlomený nos,“ porovnal 28-ročný na sport.sk krajný bek.

K nadchádzajúcemu duelu so Stuttgartom Peter Pekarík poznamenal: „Chceme nadviazať na dobrý výkon i výsledok z uplynulého kola a naším cieľom je odniesť si zo Stuttgartu nejaké body. Aj náš piatkový súper sa však potrebuje odlepiť od dna tabuľky, a preto očakávam mimoriadne náročné stretnutie.“

Hertha aktuálne figuruje na 14. priečke tabuľky I. bundesligy s 24 bodmi, ale stále nebezpečne visí nad zostupovou roklinou. „Možnosťou vypadnutia sa nezaoberám. Vyložene sa koncentrujem len na cieľ klubu, a to je udržať Herthu medzi nemeckou elitou. V záchranárskych prácach je namočených sedem či osem mužstiev a tuhý boj o záchranu to bude určite až do posledného kola,“ dodal Pekarík.

Willkommen in der Matrix, Peter #Pekarik. #vfbbsc #hahohe pic.twitter.com/AQUpgzNqxN— Hertha BSC (@HerthaBSC) 4. Březen 2015

Der Orthopäde imitiert einen Stuttgarter Gegespieler. Durchhalten, Peter! #pekarik #maske #vfbbsc #hahohe pic.twitter.com/p8bauN5QCQ— Hertha BSC (@HerthaBSC) 4. Březen 2015

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Pekarík