Vůjtek skompletizoval súpisku, dopísal aj Tatara s Jurčom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vůjtek skompletizoval súpisku, Slováci nastúpia v bielom
Tomáš Tatar počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred zápasom Bielorusko - Slovensko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2015 v Českej republike. Ostrava, Česká republika, 3. máj 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

OSTRAVA 3. mája (WEBNOVINY) – Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku v nedeľu predpoludním zaplnilo zostávajúce miesta na turnajovej súpiske. Trénerom sú k dispozícii už aj brankár Branislav Konrád, obranca Ivan Baranka a tiež útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo.

Jurčo sa po dlhej ceste cíti dobre

Nedeľňajšie predpoludňajšie rozkorčuľovanie pred duelom s Bieloruskom absolvovalo len jedenásť korčuliarov a dvaja brankári. Asistent trénera Peter Oremus mal na ľade Mareka Ďalogu, Vladimíra Draveckého, Ivana Baranku, Tomáša Surového, Adama Jánošíka, Patrika Lušňáka, Marka Daňa, Michela Miklíka a Richarda Pánika, z brankárov Júliusa Hudáčka a Branislava Konráda. Ďalší hráči si zvolili posilňovňu či prípravu na duel proti Bielorusom v šatni.

Obrazom: Slováci v sobotu zdolali Dánov, rozhodol Daňov nájazd

Na hlavnej ploche ČEZ arény nechýbali ani obaja Tomášovia z Detroitu, ktorí sa k slovenskému mužstvu pripojili ako poslední – Jurčo v sobotu neskoro večer a Tatar v nedeľu ráno. „Cesta bola dlhá, ale cítim sa dobre. Trochu som sa snažil do toho dostať ráno na rozkorčuľovaní,“ prezradil Tomáš Jurčo už v dejisku svetového šampionátu po krátkom čase na hlavnej ľadovej ploche ostravskej ČEZ arény.

Jurčo neváhal nad pozvánkou od trénera Vladimíra Vůjtka. „Vždy sa veľmi teším na reprezentačné akcie, je to pre mňa pocta. Na majstrovstvách sveta som ešte nehral, predstavil som sa len na olympiáde v Soči,“ poznamenal talentovaný útočník a pokračoval: „V Detroite nemám za sebou najlepšiu sezónu. Nehral som toľko, koľko by som chcel. Takpovediac som si prišiel do reprezentácie napraviť chuť na hokej. Chcem hrať dobre a pomôcť Slovákom ísť čo najďalej.“

Súťažte s nami o lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Veľkým lákadlom pre Jurča sú aj kvantá fanúšikov, ktorí slovenských hokejistov vytrvalo podporujú a ženú ich dopredu. „Veľmi sa teším na ľudí, ktorí nás prišli povzbudiť. Viem, že ich je veľmi veľa. Z prvého duelu som videl iba ukážky a bolo na nich plno Slovákov. Verím, že nás budú hnať dopredu a bude nám to pomáhať,“ doplnil.

Najmä pre hráčov zo zámorskej NHL je veľmi náročný prechod z malých hracích plôch v Severnej Amerike na veľké európske. Tomáš Jurčo verí, že „ostravské letisko“ mu bude vyhovovať. „Klzisko je veľmi veľké oproti zámorským. Už na tréningu sa mi zdalo obrovské, uvidíme, aké to bude počas zápasu. Je to však podobné, ako keď v lete trénujem s Košicami. Verím, že mi to nebude robiť problémy. Využijem svoje korčuliarske schopnosti a bude mi to vyhovovať,“ dodal Jurčo.

Vůjtek pozmenil útočné formácie

Na nedeľňajší zápas v ostravskej B-skupine nastúpia Slováci v bielych dresoch, Bielorusi vykorčuľujú na ľad ČEZ arény v červenej kombinácii. Organizátori turnaja zverili zápas americko-českej rozhodcovskej dvojici Timothy Mayer, Vladimír Šindler, na čiarach im budú pomáhať Američan Paul Carnathan a Švéd Jimmy Dahmen. Videorozhodcom bude Švajčiar Brent Reiber. Duel Bielorusko – Slovensko je na programe v nedeľu 3. mája o 16.15 h.

Zostava Slovenska na nedeľňajší duel proti Bielorusku:

J. Laco – Meszároš, A. Jánošík, Jurčina, Sersen, Marek Ďaloga, J. Mikuš, Graňák – M. Daňo, T. Kopecký, Gáborík – Tatar, Viedenský, Jurčo – Pánik, Bližňák, Bartovič – Dravecký, Lušňák, L. Hudáček – Surový

Tréner Vůjtek v porovnaní so sobotňajším zápasom proti Dánsku ponechal bez zmien zloženie obrany, no útoky premiešal. V prvej formácii s Tomášom Kopeckým a Mariánom Gáboríkom nastúpi Marko Daňo namiesto Michela Miklíka, ktorý bude nedeľňajší duel sledovať len z tribúny.

V druhom útoku sa pri centrovi Marekovi Viedenskom predstavia Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, v treťom nastúpia Richard Pánik, Mário Bližňák s Milanom Bartovičom a vo štvrtom Vladimír Dravecký, Patrik Lušňák a Libor Hudáček. Pozícia trinásteho útočníka prischla Tomášovi Surovému. V bránke bude Ján Laco.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav KonrádIvan BarankaJán LacoLibor HudáčekMarek ĎalogaMário BližňákMarko DaňoPeter OremusRichard PánikTomáš JurčoTomáš TatarVladimír DraveckýVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia