Čínsky satelit zrejme objavil ďalší objekt lietadla duchov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Za zmiznuté malajzijské lietadlo sa modlí celý svet
Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines zmizlo bez stopy v sobotu 8. marca. Za jeho nájdenie sa modlí celý svet. Odkazy pribúdajú na letisku v Kuala Lumpure. Foto: SITA/AP

PEKING 22. marca (WEBNOVINY) – Na záberoch satelitov objavila Čína nový „objekt“, ktorý by mohol pochádzať z trosiek záhadne zmiznutého malajzijského lietadla. Snímka pochádza z 18. marca a vidieť na ňom objekt s dĺžkou 22 metrov a šírkou 13 metrov.

Nachádza sa v Indickom oceáne asi 120 kilometrov od miesta, kde tento týždeň satelity odhalili ďalšie neznáme teleso. Peking by sa mal k nálezu oficiálne vyjadriť ešte v sobotu. Na miesto už Čína vyslala vlastné prieskumné lode.

Obrazom: Za zmiznuté malajzijské lietadlo sa modlí celý svet

Zábery z družice vo štvrtok predstaviteľ Austrálskeho námorno-bezpečnostného úradu (AMSA) John Young označil za „najlepšiu stopu“, akú majú nasadené zložky momentálne k dispozícii.

Potvrdenie, že zachytené predmety sú naozaj pozostatkami po nehode, by prinieslo prelom v pátraní po boeingu, ktorý zmizol 8. marca s 239 osobami na palube počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Podľa Younga však objekty môžu byť rovnako strateným nákladom z lodí, keďže oblasťou prechádza plavebná trasa.

Video: Austália poskytla družicové zábery, ktoré možno zachytili stratený boeing

https://www.youtube.com/watch?v=EvbS1jkirDo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia