Japonské chute v Mexico City zastrešila štýlová reštaurácia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: ASB

V rezidenčnej štvrti v Polanco sa v posledných rokoch z mnohých pôvodných obytných domov stali kancelárie a reštaurácie. Podobne aj reštaurácia Tori Tori mala vzniknúť v pôvodne obytnom priestore v prízemí bytového domu.

Bez názvu
Foto: ASB

Niekedy sa veci dejú tak nepozorovane, že len nepatrné znamenie odhalí, kde sa za pôvodným exteriérom ukrýva celkom iná funkcia vnútorného priestoru. Toho si boli vedomí Michel Rojkind a Héctor Esrawe, ktorí sa rozhodli výrazne zmeniť aj exteriér.

Hlavný dôraz sa kládol na rekonštrukciu domu, odstránenie pôvodného obytného interiéru a všetkých jeho častí, aby mohlo vzniknúť celkom odlišné prostredie. Aj keď si investor želal, aby reštaurácia odkazovala na japonskú kultúru, tento odkaz nemal byť doslovný. Chcel, aby vzniklo miesto s vlastným výrazom a atmosférou v modernom kozmopolitnom meste.

Každá miestnosť s inou atmosférou

Interiér bol rozdelený do niekoľkých zón – jednou z nich je klasická reštaurácia, ďalej priestor so saké barom, akýsi chrám určený pre milovníkov sushi a tiež vonkajšie terasy. Veľmi intímnym a subtílnym dojmom však nepôsobia len vnútorné priestory, ale aj terasy, pretože sú kryté štruktúrou pripomínajúcou florálne pletivo. Organická fasáda bola starostlivo navrhnutá tak, aby sa rozšírením reštaurácie vytvoril pevný vzťah medzi vnútrajškom a vonkajškom.

Celý článok si môžete prečítať tu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať