5 užitočných rád, ako využiť kuchynskú soľ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
5 užitočných rád, ako využiť kuchynskú soľ
Foto: thinkstock.com

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Domácnosť bez soli si už zrejme nikto z nás nevie predstaviť. Jedlá by bez nej nemali žiadnu chuť. Používame ju takmer dennodenne či už pri varení alebo pečení. Ale nielen s jedlom nám dokáže pomôcť. Pozrite sa, na čo ju ešte môžeme využiť.

5 tipov, ako využiť soľ:

1. Ak vás bude bolieť hrdlo, soľ je tá správna voľba. Pridajte do pohára 200 ml vody, 1-2 lyžičky soli a premiešajte. Kloktajte niekoľkokrát za deň. Uvidíte, ako bolesť ustúpi.

2. Naši predkovia nepoznali ešte zubnú pastu, ale aj napriek tomu mali zuby vždy biele. A to preto, že si ich umývali práve soľou.

3. Aby bol kuchynský olej vždy priezračný a riedky, stačí ak pridáte do fľaše štipku soli a pretrepete.

4. Ak sa vám zašpiní zamat, použite soľ. Posypte ho suchou soľou a jednoducho vykefujte.

5. Aj škvrny od atramentu ľahko vyčistíte. Stačí ak tkaninu pred praním posypete soľou.

5 užitočných rád, ako využiť kuchynskú soľ
Foto: thinkstock.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN