Výstroj slovenských policajtov je nekvalitná, tvrdí odborové združenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policia
Foto: ilustračné, SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 10. apríla (WebNoviny.sk) – Časť výstroja, ktorý ministerstvo vnútra nakúpilo pre potreby policajtov, je nekvalitná. Ako na brífingu uviedol predseda Nového odborového združenia polície (NOZP) Vojtech Klučarovský, medzi tento výstroj patria napríklad služobné opasky.

Prítomným novinárom zástupcovia združenia premietli video, na ktorom je možné opasok, ktorý je údajne v zásobách policajných skladov, holými rukami trhať na kúsky.

Podľa zástupcov združenia sa tiež jednému policajtovi stalo, že následkom roztrhnutého opasku stratil služobnú zbraň. Nakoniec sa mu ju však podarilo nájsť.

„Pýtame sa ministerstva vnútra, akým spôsobom sa vykonávajú tendre a zákazky,“ vyhlásil Klučarovský s tým, že aj táto situácia je jedným z dôvodov, prečo sú policajti znechutení zo služby v Policajnom zbore.

Podľa predsedu NOZP Klučarovského združuje organizácia približne 500 policajtov, ktorí neboli spokojní s fungovaním Odborového zväzu polície (OZP). Za cieľ si združenie stanovilo poukazovať na nedostatky v systéme fungovania polície a tiež jej odpolitizovanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRPZ Policajný zbor SR