Trump koncom mája zavíta do Bruselu, stretne sa s lídrami Európskej únie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Donald Trump
Americký prezident Donald Trump. Foto: archívne, SITA/AP

BRUSEL 5. mája (WebNoviny.sk) – Šéf Bieleho domu Donald Trump sa počas svojej prvej zahraničnej cesty v prezidentskom úrade stretne 25. mája s najvyššími lídrami Európskej únie, Donaldom Tuskom a Jeanom-Claudom Junckerom. Informáciu v piatok potvrdili predstavitelia EÚ.

Trump rozhneval Brusel, keď podporoval brexit, teda vystúpenie Británie z Únie. A navyše pôsobil, ako by aj ostatné členské štáty EÚ povzbudzoval, aby Britániu nasledovali a opustili Úniu.

Predstavitelia EÚ kritizovali tiež Trumpovu snahu zrušiť financovanie mimovládnych organizácií podporujúcich po celom svete plánovanie rodičovstva, ako aj zastavenie rokovaní o voľnom obchode medzi EÚ a USA.

Návštevy u predsedu Európskej rady Tuska a u predsedu Európskej komisie Junckera 25. mája budú patriť k množstvu Trumpových dôležitých stretnutí s významnými osobnosťami v Európe.

Trump sa zúčastní aj na summite lídrov NATO 25. mája v Bruseli a summite skupiny siedmich priemyselne najvyspelejších krajín sveta (G7) 26.-27. mája na Sicílii. Vatikán tiež oznámil, že pápež František sa stretne s americkým prezidentom 24. mája.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald TrumpPápež František