Súčasťou osláv 25. výročia prijatia ústavy bude i Deň otvorených dverí v parlamente

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
NR SR, parlament
Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger.

BRATISLAVA 31. augusta (WebNoviny.sk) – Pri príležitosti 25. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky pripravila Kancelária Národnej rady SR (NR SR) pestrý program, ktorého súčasťou bude i parlamentný Deň otvorených dverí.

Návštevníkom bude k dispozícii viac než štyristo zamestnancov Kancelárie NR SR, ako i príslušníkov rezortu obrany, vnútra či zdravotníctva, ktorí sa postarajú o sprievodný program. Agentúru SITA o tom informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Slávnostné zasadnutie Národnej rady SR

Súčasťou celodenných osláv bude aj Slávnostné zasadnutie Národnej rady SR, na ktoré boli pozvaní všetci predsedovia parlamentu od roku 1989, ako aj bývalí prezidenti samostatného Slovenska. Ako uvádza komunikačný odbor, Kancelária NR SR usporiada Deň otvorených dverí výlučne vo svojej réžii.

Aj vďaka tomu, že takmer všetky náklady na Deň otvorených dverí sú v našej réžii, sa nám podarilo financie na zabezpečenie osláv tohto významného výročia udržať v hladine, ktorá je aj trojnásobne nižšia, ako pri organizovaní iných podobných významných štátnych sviatkov a výročí,“ uviedol vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan.

Jeden z najvýznamnejších dní Slovákov

Podľa predsedu NR SR Andreja Danka patrí Deň prijatia Ústavy SR medzi najvýznamnejšie dni Slovákov. „Je to jedna z najvýznamnejších štátno-reprezentačných udalostí od existencie našej samostatnej Slovenskej republiky, 25. výročie patrí všetkým tým, ktorí si ctia existenciu našej samostatnej republiky. Nie je to oslava „papalášov“ ako sa snažia niektorí naznačiť. Celodenný slávnostný program je pre všetkých,“ povedal Andrej Danko.

Kancelária NR SR očakáva v prvý septembrový deň viac než desaťtisíc návštevníkov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoDaniel Guspan
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky