Psy pohrýzli dvojročné dievčatko, leží v banskobystrickej nemocnici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pes
Foto: ilustračné, www.thinkstockphotos.com

BANSKÁ BYSTRICA 18. októbra (WebNoviny,sk) – Dvojročné dievčatko v utorok popoludní napadli psy v záhrade rodinného domu vo Veľkých Teriakovciach v miestnej časti Vrbovce nad Rimavou v okrese Rimavská Sobota.

Ako informovala agentúru SITA policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, dvojročnú Kristínu pohrýzli kríženci psov pittbullterier a rotvajler. Podľa hovorkyne prípad vyšetrujú, pričom polícia v Rimavskej Sobote začala stíhanie za prečin ublíženie na zdraví z nedbanlivosti.

Dievčatko po ošetrení privolanou rýchlou lekárskou pomocou v stabilizovanom stave letecky previezla Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE v Banskej Bystrici do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici (DFNBB).

Podľa ošetrujúcej lekárky DFNBB malo dvojročné dievčatko poranenú hlavu a uhryznutie v sedacom svale. Zranenia môžu podľa nej trvalo zmeniť tvár dieťaťa. „Momentálne dieťa je v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života. V nočných hodinách podstúpila operáciu, počas ktorej jej plastický chirurg zrevidoval pohryzené miesta na hlave a na tvári,“ uviedol pre agentúru SITA medicínsky riaditeľ DFNBB Miloslav Hanula.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AIR Transport Europe