Podnikateľ Salmanov sa dostane na slobodu, súd vyhovel jeho žiadosti o podmienečné prepustenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
väznica
Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková.

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Okresný súd v Trenčíne vyhovel žiadosti o podmienečné prepustenie podnikateľa Sergeja Salmanova. Ako ďalej informoval portál televízie JOJ noviny.sk, v minulosti bol odsúdený za podplácanie.

Portál pripomína, že si spolu so synom v apríli 2015 na Najvyššom súde SR vypočuli právoplatný rozsudok, ktorým ich súd uznal vinných z podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne. Odsedieť si mal sedem rokov, avšak podal žiadosť o podmienečné prepustenie.

Zasadnutie vo veci sa podľa portálu odohralo priamo v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom.

„Sudca z Okresného súdu v Trenčíne jeho žiadosti vyhovel, keďže bola podmienená jeho dobrým správaním počas výkonu trestu. Sergej Salmanov sa okrem iného venoval vo väzbe rezbárčine,“ uvádza portál s tým, že momentálne mu začína plynúť trojročná podmienka. Jeho syn je na slobode od minulého roka. Rovnako ako otec bol podmienečne prepustený na základe dobrého správania, dodáva portál.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať