Z bankových účtov ukradli viac ako 150-tisíc eur, piatim mužom hrozí až 20 rokov vo väzení

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia; krimi; putá; krádež
Foto: ilustračné; thinkstock.com

BRATISLAVA 9. marca (WebNoviny.sk ) – Banskobystrický vyšetrovateľ obvinil päť osôb z obzvlášť závažného zločinu krádeže a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Ako informovala agentúru SITA banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, obvinili 39-ročného Michala B. z Prešova a 40-ročného Maroša P. z Košíc po tom, čo nezisteným spôsobom získali prístupové údaje k viacerým účtom poškodenej rodiny z Rimavskej Soboty, zistili stav na týchto účtoch.

Následne 28. júna previedli prostriedky z účtov na účet „bieleho koňa“. Peniaze chceli neskôr zlegalizovať tak, že z tohto účtu previedli peniaze na iný účet toho istého „bieleho koňa“ v inej banke. Tým odcudzili 156 695 eur, ktoré patrili poškodenej rodine. Polícia však zablokovala ukradnuté peniaze na oboch účtoch „bieleho koňa“ a peniaze vrátila na pôvodné účty.

Štyroch z obvinených Michala B., Maroša P., 36-ročného Jaroslava K. z Košíc a 28-ročného Gabriela H. z Košíc umiestnili policajti do cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Po obvinenom 60-ročnom Jurajovi H. z Košíc vyhlásili pátranie. Za tieto zločiny, ktorými bola spôsobená škoda veľkého rozsahu, hrozí trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR