Kotlebova strana víta odchod Kaliňáka a kritizuje OĽaNO, Matoviča označili za „vraha pravdy“

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kotleba
Zľava: Podpredseda strany Milan Uhrík, predseda strany Marian Kotleba a podpredseda strany a predseda Banskobystrického krajského klubu Ján Mora počas tlačovej besedy strany ĽS Naše Slovensko na tému: Demisia ministra vnútra Roberta Kaliňáka a aktuálna politická situácia. Banská Bystrica, 12. marec 2018. Foto: SITA/Peter Rusko

BANSKÁ BYSTRICA 12. marca (WebNoviny.sk) – Predstavitelia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) vítajú odstúpenie Roberta Kaliňáka z postov ministra vnútra aj podpredsedu vlády. Podľa ĽSNS polícia pod jeho vedením nezvláda ochranu slušných ľudí tak, ako by mala a mohla.

Nepodporia úradnícku vládu

„Dlhodobo sme kritizovali, že polícia pod jeho vedením bola čoraz častejšie zneužívaná na prenasledovanie politických oponentov vlády a prenasledovanie všetkých slušných ľudí, ktorí mali odvahu povedať akýkoľvek vláde nepohodlný názor,“ uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii v sídle ĽSNS v Banskej Bystrici predseda ĽSNS a poslanec parlamentu Marian Kotleba.

Podľa ĽSNS vzhľadom na posledné udalosti ideálnym riešením súčasnej politickej, ale aj spoločenskej situácie sú jednoznačne predčasné parlamentné voľby. Strana zároveň zdôrazňuje, že nepodporí žiadnu formu úradníckej vlády vymenovanej prezidentom Andrejom Kiskom.

Kritika na adresu Remišovej a Matoviča

„Nemôžeme sa stotožňovať s názorom, že by súčasná štandardná opozícia bola výrazne lepšia ako vládna koalícia,“ dodal na adresu opozície Kotleba. O tom, že štandardná opozícia nie je o nič lepšia ako koaliční poslanci a politici prepojení na mafiu, svedčia podľa podpredsedu ĽSNS Milana Uhríka, aj nedávne výroky poslankyne Veroniky Remišovej, ktorá „nie je nič iné ako herečka, dokonca vyštudovaná herečka, ktorá hrá na city ľudí a robí to veľmi dobre, a bohužiaľ jej ľudia veria“.  Ako ďalej povedal, Remišová rozprávala o tom, že ĽSNS vyjadrila podporu vláde Roberta Fica bez toho, aby to mala nejako podložené.

„Ešte horší je Igor Matovič, ktorého musíme označiť za vraha pravdy, lebo neustále klame a zavádza verejnosť polopravdami a rôznymi výmyslami. Práve ľudia ako on spravili z politiky nechutnú bulvárnu arénu, v ktorej sa ako hyeny tešia z každej mediálne zlynčovanej obete. ĽSNS sa k takémuto štýlu politiky nikdy nepridá,“ dodal na záver Uhrík.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) oznámil, že rezignuje na svoju funkciu. Uviedol tak na dnešnej tlačovej konferencii, kde sa poďakoval všetkým pracovníkom, ktorí za 10 rokov jeho pôsobenia v rezorte vnútra odvádzali dobrú prácu.

„Stabilita musí byť zachovaná a vnímam pozorne nielen situáciu v spoločnosti, ale aj požiadavky koaličných partnerov. Preto som sa rozhodol, že na svoju funkciu podpredsedu Vlády SR a ministra vnútra rezignujem. Verím, že aj týmto mojím krokom pomôžem k zachovaniu stability v krajine,“ uviedol Kaliňák dôvody svojho odchodu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičMarian KotlebaRobert FicoRobert KaliňákVeronika Remišová
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše SlovenskoOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiPZ Policajný zbor SR