Červený kríž poskytne pomoc Venezuele, nebude tolerovať žiadne zásahy Madura či Guaidóa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Juan Guaido
Opozičný líder Juan Guaidó, ktorý sa vyhlásil za prezidenta Venezuely prišiel podporiť protestujúcich, Caracas, Venezuela, 29. marec 2019. Foto: SITA/AP

CARACAS 30. marca (WebNoviny.sk) – Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca v piatok oznámila, že dodá pomoc do Venezuely. Zároveň varovala, že nebude tolerovať žiadne zasahovanie do týchto snáh zo strany prezidenta Nicolása Madura či opozičného lídra Juana Guaidóa.

Prezident federácie Francesco Rocca na tlačovej konferencii v Caracase spresnil, že humanitárna organizácie môže začať s distribúciou pomoci pre približne 650-tisíc obyvateľov juhoamerickej krajiny do približne pätnástich dní. Upozornil však, že Červený kríž „nikdy nebude akceptovať zasahovanie zo strany iných hráčov“.

Venezuela je podľa Roccu hlboko rozdelená krajina a je preto nevyhnutné, aby to žiadna zo strán nevyužila v svoj prospech. Guaidó si však takmer okamžite po oznámení príchodu pomoci pripísal za ňu zásluhy a označil ju za víťazstvo pre „náš boj“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juan GuaidóNicolas Maduro
Firmy a inštitúcie SČK Slovenský Červený Kríž