Černák s „bleskami“ expresne vypadol z play-off NHL, mohol by posilniť Slovensko na MS v hokeji 2019

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Erik Černák, Tampa Bay Lightning
Slovenský hokejista Erik Černák (81) v drese Tampa Bay Lightning. Foto: SITA/AP

COLUMBUS 17. apríla (WebNoviny.sk) – V rekordne krátkom čase sa lúči s play-off NHL Tampa Bay Lightning a s ňou aj slovenský obranca Erik Černák.

Víťaz Prezidentskej trofeje v sezóne 2018/2019 prehral aj štvrtý zápas 1. kola play-off Východnej konferencie s Columbusom Blue Jackets a to 3:7 na ľade súpera.

Columbus prvýkrát v 2. kole play-off

Konečný stav série je teda 0:4 z pohľadu Tampy Bay. Columbus postúpil vôbec prvýkrát vo svojej klubovej histórii do 2. kola play-off, čiže semifinále konferencie. Jeho súperom bude víťaz série medzi Torontom Maple Leafs a Bostonom Bruins (stav 2:1).

Slovenský obranca Erik Černák by v prípade vyhovujúceho zdravotného stavu mohol posilniť slovenské mužstvo na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach (10.- 26.5.).

Černák nazbieral tri asistencie

V play-off NHL si zahral 21-ročný Košičan vôbec prvýkrát v kariére a v štyroch zápasoch si zapísal 3 asistencie. V rozhodujúcom štvrtom súboji na ľade Columbusu Černák absolvoval 23:47 min a okrem dvoch striel na bránku mal aj 1 bodyček a 3 mínusové body.

„Hovoril som s ním ešte pred play-off. Aktuálne si musíme počkať na koniec série. Ak sa tá séria skončí, tak sa mu ozvem. Tampa je však veľmi silný tím a ešte sa netreba tešiť dopredu. Erik nepovedal nie, ale že sa budeme baviť po konci vo vyraďovacej časti,“ povedal generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan v súvislosti s Černákom počas utorkového stretnutia s novinármi v Piešťanoch.

Play-off NHL – štvrťfinále

  • hralo sa na 4 víťazstvá

Východná konferencia

Columbus – Tampa Bay 7:3 (2:1, 2:2, 3:0) – konečný výsledok série: 4:0
Erik Černák (Tampa Bay) 23:47 min, 2 strely na bránku, 1 „hit“, 3 mínusové body

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik Černák
Firmy a inštitúcie Columbus Blue JacketsTampa Bay Lightning