Richard s Dávidom napadli mladšieho chlapca, skončili v cele a hrozí im väzenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
chlapec, žiak, plač
Foto: ilustračné, Getty Images

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom výtržníctva spáchanými formou spolupáchateľstva dvoch Košičanov, 14-ročného Richarda a 16-ročného Dávida.

Od chlapca žiadali peniaze

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, tínedžeri v stredu minulý týždeň večer na parkovisku medzi autobusovou stanicou a jedným z obchodných domov v Michalovciach žiadali od 13-ročného chlapca z okresu Michalovce peniaze, zároveň mu jeden z obvinených z rúk vytrhol mobilný telefón a fyzicky ho napadol.

Potom ho zaviedli za obchodné centrum, kde ho napadol druhý z obvinených mladíkov. Mladík utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia z ktorých sa bude liečiť viac ako sedem dní.

Košičanov umiestnili do cely

Bezprostredne po spáchaní skutku oboch Košičanov zadržali michalovskí mestskí policajti a odovzdali ich príslušníkom Policajného zboru. Tí ich umiestnili do cely policajného zaistenia.

Michalovský policajný vyšetrovateľ zároveň na staršieho z obvinených spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Za spáchanie takéhoto skutku hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. V prípade mladistvých osôb sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR