Volkswagen celosvetovo predal viac áut ako Toyota

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA/AP

BERLÍN 27. apríla (WebNoviny.sk) – Automobilka Volkswagen (VW) v celosvetovom meradle prekonala firmu Toyota v prvom kvartáli v oblasti predaja. Japonská spoločnosť totiž čelila viacerým prerušeniam výroby. Celosvetový predaj spoločnosti Toyota klesol o 2,3 % na 2,46 mil. vozidiel. Spoločnosť Toyota o tom informovala v utorok. Spoločnosť VW v prvom kvartáli podľa údajov zverejnených začiatkom mesiaca predala 2,51 mil. vozidiel. Firma zaznamenala nárast predaja o 0,8 %.

Firma General Motors v prvom kvartáli predala 2,36 mil. áut, čo znamená, že jej predaj áut tejto klesol o 2,5 %. Pod tento pokles sa podpísalo oslabenie na trhoch v Latinskej Amerike.

Automobilka VW ťažila z výrazného dopytu po autách luxusných značiek Audi a Porsche, a taktiež z dopytu po českej značke Škoda. Nemecká automobilka minulý týždeň zverejnila údaje, podľa ktorých zaznamenala najvyššiu stratu v histórii. Volkswagen za minulý rok vykázal prevádzkovú stratu v sume 4,1 mld. eur. Najväčšia európska automobilka totiž zaúčtovala negatívnu položku v sume 16,2 mld. eur, ktorá predstavuje náklady na urovnanie emisného škandálu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ToyotaVolkswagen