ManUtd si zahrá Ligu majstrov, ak zdolá Bournemouth 19:0

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Louis van Gaal
Tréner Manchestru United Louis van Gaal (vľavo) s Anthonym Martialom. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 16. mája (WebNoviny.sk) – Zdá sa, že Čiľan Manuel Pellegrini vo svojej trénerskej derniére na lavičke anglického futbalového Manchestru City zabezpečil svojmu nástupcovi Pepovi Guardiolovi miestenku do Ligy majstrov. „Citizens“ v nedeľňajšom dueli záverečného 38. kola remizovali na trávniku Swansea City (1:1) a o konečnú štvrtú priečku by ich mohla pripraviť iba rekordná kanonáda mestského konkurenta United.

„Červení diabli“ dohrajú ligovú sezónu zápasom proti Bournemouthu až v utorok od 21.00 h. Duel sa napokon v nedeľu neuskutočnil z bezpečnostných dôvodov po tom, ako na Old Trafforde našli realisticky vyzerajúcu napodobeninu bomby.

Pellegriniho zverenci sú aktuálne štvrtí so 66 bodmi a skóre 71:41. United patrí 6. post s trojbodovým mankom a výrazne horším pomerom strelených a inkasovaných gólov (46:34). Keďže v anglickej Premier League v prípade rovnosti bodov rozhoduje ako prvé kritérium gólový rozdiel a následne vyšší počet strelených gólov, Manchester United si zabezpečí Ligu majstrov iba v prípade, ak nad Bournemouthom zvíťazí o 19 presných zásahov.

„Chcel som v tejto sezóne vyhrať Premier League, ale keď vedenie klubu vo februári oznámilo meno nového kormidelníka, atmosféra v kabíne nebola najlepšia,“ objasnil pre BBC Sport Manuel Pellegrini, čo si myslí o vymenovaní Guardiola do funkcie kouča Manchestru City.

„Práve v tom období sme doma prehrali dva dôležité duely, keď sme na prvé miesto strácali iba tri body. V nedeľu sme potrebovali získať bod, aby sme si zaistili Ligu majstrov,“ doplnil 62-ročný rodák zo Santiaga. „O miestenku v budúcesezónnej edícii LM nás prípraví iba matematické bláznovstvo,“ nadviazal brankár „Citizens“ Joe Hart.

„V utorok sa rozlúčime s ligovou sezónou. Bude to horkosladká rozlúčka, keď už vopred vieme, že si v budúcom ročníku nezahráme v Lige majstrov,“ napísal vo svojom pravidelnom blogu španielsky legionár v službách Manchestru United Juan Mata.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Manuel Pellegrini
Firmy a inštitúcie Manchester United