Ronaldo vystriedal Messiho, je najlepším hráčom v Európe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo získal ocenenie pre najlepšieho hráča pôsobiaceho v Európe. Foto: SITA/AP

MONAKO 25. augusta (WebNoviny.sk) – Portugalský útočník v službách Realu Madrid Cristiano Ronaldo získal ocenenie pre najlepšieho hráča pôsobiaceho na „starom kontinente“ v sezóne 2015/2016. Víťaza oznámili počas štvrtkového podvečerného žrebu skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017 v Monaku.

Finálovými súpermi 31-ročného úradujúceho majstra Európy a šampióna Ligy majstrov Ronalda boli jeho klubový spoluhráč, Walesan Gareth Bale, a tiež Francúz Antoine Griezmann z Atlética Madrid. Vlani sa druhýkrát z víťazstva v ankete tešila hviezda FC Barcelona Lionel Messi. Argentínčan teraz obsadil až 5. miesto, predstihol ho aj jeho uruguajský klubový spoluhráč Luis Suárez.

Je to pre mňa veľká česť, ďakujem žurnalistom za hlasy,“ citoval Ronalda web uefa.com. „Moji spoluhráči sú kľúčom k úspechu, a to každý rok. Tvrdo pracujem, ale bez ich pomoci by toto nebolo možné. Ďakujem svojim spoluhráčom z Realu Madrid a portugalskej reprezentácie. Musím spomenúť aj Portugalsko, pretože to bolo výnimočné. V Lige majstrov som triumfoval trikrát, ale získať trofej s národným mužstvom bol vrchol mojej kariéry,“ vyhlásil Cristiano Ronaldo.

Novinári z každej z 55 členských krajín UEFA uviedli v prvom kole hlasovania päť najlepších futbalistov, ktorí dostali postupne po päť, štyri, tri, dva a jeden bod. Do druhého kola sa dostalo desať hráčov; Európska futbalová únia (UEFA) oznámila začiatkom augusta trojčlenný menoslov adeptov, z ktorých vzišiel víťaz.

Konečné poradie v ankete UEFA o najlepšieho hráča pôsobiaceho v Európe v sezóne 2015/2016:

1. Cristiano Ronaldo (Portug. / Real Madrid) 40 bodov

2. Antoine Griezmann (Fr. / Atlético Madrid) 8

3. Gareth Bale (Wal. / Real Madrid) 7

————————————————————————

4. Luis Suárez (Urug. / FC Barcelona) 29 bodov

5. Lionel Messi (Arg. / FC Barcelona) 25

6. Gianluigi Buffon (Tal. / Juventus Turín) 19

7. Pepe (Portug. / Real Madrid) 9

8. Manuel Neuer (Nem. / FC Bayern Mníchov) 6

9. Toni Kroos (Nem. / Real Madrid) 5

10. Thomas Müller (Nem. / FC Bayern Mníchov) 2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Antoine GriezmannCristiano RonaldoGareth BaleGianluigi BuffonLionel MessiLuis SuárezManuel NeuerThomas Müller