Hotel Crowne Plaza hostil kulinársku školu Thuries Academy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hotel Crowne Plaza

BRATISLAVA 25. novembra (WBN/PR) – Dvanásti špičkový kuchári z celého Slovenska a Čiech sa školili v kurze pre profesionálov v Škole varenia Thuries Academy, ktorú založil a vedie francúzsky michelinský šéfkuchár Yves Thuries.

V jesennom kurze sa cyklus prednášok pre šéfkuchárov venoval viacerým tematickým okruhom. Začínalo sa základmi francúzskej kuchyne, tými sú silné vývary, takzvané fondy, pripravoval sa teľací, jahňací, hydinový a rybací. Potom sa účastníci kurzu učili vyrábať cestoviny a plnky, pripravovali dekorácie tanierov, vyrábali omáčky, ale aj sladké a slané sorbety. Zaujímavosťou bol napríklad atypický feniklový či cviklový sorbet. Medzi receptúrami sa našli aj pokrmy z fois gras, či studené a teplé predjedlá typické pre francúzsku kuchyňu, napríklad žaby a slimáky. Pokračovanie jesenného kurzu sa držalo jesenno-zimnej témy – husaciny, husacích paštét, pečených holubov, perličiek či kačaciny. Z dezertov boli v ponuke receptúry na typicky francúzsky koláč troch kráľov, sladkých aj slaných cukrárskych ozdôb „tuiles“, či viacero druhov creme brulee.

Ďalší kurz akadémie sa bude konať už vo februári, témou bude ázijská fusion kuchyňa, mušle a kôrovce, ale aj mimoriadne módna záležitosť: molekulárna kuchyňa a pomalé kontrolované varenie vo vákuu pri nízkych teplotách známe ako metóda sous vide. Sladkú bodku na záver kurzu dodajú čokoládové hľuzovky, teplé tekuté piškóty či karamelizovaná jablkovo škoricová Tarte Tatin.

Šéfom a zakladateľom Thuries Academy je francúzsky šéfkuchár a držiteľ jednej michelinovskej hviezdy Yves Thuries, školiteľmi v kurzoch sú šéfkuchár a držiteľ Gurman Award – kuchár roka 2007 Igor Čehy, či synovec zakladateľa akadémie a rovnako skvelý šéfkuchár Damien Thuries.

Hotelová skupina Best Hotel Properties a.s. spolupracuje s Thuries Academy a podporuje túto akciu už od svojho vzniku. Je to výborná možnosť, ako sa naši profesionálni kuchári môžu naučiť variť štýlom pôvodnej francúzskej haute cuisine. A keďže u nás neplatí, že obuvníkove deti chodia bosé, náš šéfkuchár z Crowne Plazy je jedným z účastníkov týchto kurzov,“ povedal Branislav Babík, predseda predstavenstva Best Hotel Properties a.s., do ktorej portfólia hotel Crowne Plaza patrí.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav Babík
Firmy a inštitúcie BEST HOTEL PROPERTIES, a.s.