Celeste Buckingham sa dostala do rebríčka magazínu Billboard

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Celeste Buckingham
Celeste Buckingham Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 1. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská speváčka švajčiarsko-amerického pôvodu Celeste Buckingham sa vďaka singlu Crushin‘ My Fairytale ocitla v rebríčku prestížneho amerického magazínu Billboard.

Dvadsaťročná hudobníčka sa so skladbou z albumu Where I Belong (2013) momentálne nachádza na 36. mieste rebríčka Mainstream Top 40 Indicator, ktorý zostavujú na základe hranosti skladieb hlavných referenčných rádií v USA s formátom AC (Adult Contemporary) a CRH (Contemporary Hit Radio). Okrem rodáčky z Zürichu v ňom figurujú aj interpreti ako Selena Gomez, Justin Bieber, Rihanna, Taylor Swift, Ellie Goulding, Zayn, Ariana Grande či Meghan Trainor.

Video: Celeste Buckingham – Crushin‘ My Fairytale

„Neskutočne sa teším, že jedna z mojich pesničiek takto nečakane prerazila v americkej hitparáde. Som vďačná za to, že mám úžasných fanúšikov, ktorí ma neustále podporujú v tom, čo robím. Dúfam, že pieseň bude naďalej stúpať hore a že sa Američanom bude páčiť moja tvorba,“ povedala 20-ročná speváčka. Ako uviedol jej manažér Lumír Mati, ide pravdepodobne o historicky prvé umiestnenie domáceho interpreta v jednom z rebríčkov platformy Billboard. „Pre Celeste, všetkých spolupracovníkov tu i v USA a tiež pre celú slovenskú a českú hudobnú scénu je to obrovský úspech,“ dodal.

Celeste Rizvana Buckingham

začala v dvanástich písať texty, pričom jedna z jej prvých piesní je Blue Guitar. Zviditeľnila sa v šou Česko Slovenská SuperStar. V roku 2012 vydala prvý album Don’t Look Back, z ktorého pochádza aj hit Run Run Run. Má za sebou aj niekoľko spoluprác – so skupinou AMO nahrala skladbu Swing a s rapperom Majkom Spiritom sa predstavila v duetoch Ja a ty a I Was Wrong. V roku 2013 vydala nahrávku Where I Belong a vlani uviedla na trh EP So Far So Good. Zahrala si tiež vo filme Láska na vlásku (2014), v ktorom sa predstavila v úlohe princeznej Beatrix.

Informácie pochádzajú od Adriány Čahojovej z agentúry Soul For Show a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ariana GrandeCeleste BuckinghamEllie GouldingJustin BieberSelena GomezTaylor Swift
Firmy a inštitúcie Billboard