Jaroslav Žídek vydáva knihu jedál vhodných k pivu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zážitková gastronómia s Jaroslavom Žídekom
Bývalý riaditeľ TV Markíza Václav Mika, operný spevák Peter Dvorský, bartender Peter Škripko, herec Ady Hajdu a šéfkuchár Jaroslav Žídek počas podujatia Zážitková gastronómia, ktorého súčasťou bol krst špeciálnej knihy receptov Jaroslav Žídek - Z mojej kuchyne. Bratislava, 5. marec 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 6. marca (WEBNOVINY) – Jeden z najznámejších českých šéfkuchárov Jaroslav Žídek vydáva kuchársku knižku jedál vhodných ku konzumácii s pivom. Špeciálna edícia pod názvom Z mojej kuchyne však bude dostupná len ako súčasť balenia s piatimi fľašami českého piva.

„K jedlu môžete piť čokoľvek, čo vám jednoducho chutí. Ak máte chuť na pivo, dáte si pivo alebo víno či obyčajnú vodu. Sú však jedlá, ktoré si dobre vychladené pivo doslova pýtajú,“ okomentoval výber jedál v knihe Jaroslav Žídek.

Súčasťou uvedenia na trh bola aj kulinárska šou v podaní krstných otcov knihy herca Adyho Hajdu, operného speváka Petra Dvorského a bývalého generálneho riaditeľa TV Markíza Václava Miku pod dohľadom samotného Žídeka.

Spoločne podľa receptu zo Žídekovej knihy pripravili hovädziu sviečkovú s mrkvou a kokosom. „Pôvodne som chcel ukázať tri recepty, ale potom som si uvedomil, že by som sa nestihol venovať ďalším trom ľuďom. Spoločné varenie sme necvičili, len som Adymu povedal, čo má robiť a ten to potom povedal ostatným,“ opísal spoluprácu pri varení štyroch mužov.

Zážitková gastronómia s Jaroslavom Žídekom
Operný spevák Peter Dvorský, šéfkuchár Jaroslav Žídek, bývalý riaditeľ TV Markíza Václav Mika a herec Ady Hajdu počas podujatia Zážitková gastronómia, ktorého súčasťou bol krst špeciálnej knihy receptov Jaroslav Žídek - Z mojej kuchyne. Bratislava, 5. marec 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Zážitková gastronómia s Jaroslavom Žídekom
Operný spevák Peter Dvorský, bývalý riaditeľ TV Markíza Václav Mika, herec Ady Hajdu a šéfkuchár Jaroslav Žídek počas podujatia Zážitková gastronómia, ktorého súčasťou bol krst špeciálnej knihy receptov Jaroslav Žídek - Z mojej kuchyne. Bratislava, 5. marec 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Zážitková gastronómia s Jaroslavom Žídekom
Bývalý riaditeľ TV Markíza Václav Mika, herec Ady Hajdu a šéfkuchár Jaroslav Žídek počas podujatia Zážitková gastronómia, ktorého súčasťou bol krst špeciálnej knihy receptov Jaroslav Žídek - Z mojej kuchyne. Bratislava, 5. marec 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Zážitková gastronómia s Jaroslavom Žídekom
Bývalý riaditeľ TV Markíza Václav Mika, herec Ady Hajdu a šéfkuchár Jaroslav Žídek počas podujatia Zážitková gastronómia, ktorého súčasťou bol krst špeciálnej knihy receptov Jaroslav Žídek - Z mojej kuchyne. Bratislava, 5. marec 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Zážitková gastronómia s Jaroslavom Žídekom
Bývalý riaditeľ TV Markíza Václav Mika, herec Ady Hajdu a šéfkuchár Jaroslav Žídek počas podujatia Zážitková gastronómia, ktorého súčasťou bol krst špeciálnej knihy receptov Jaroslav Žídek - Z mojej kuchyne. Bratislava, 5. marec 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Knihu pokrstili pivom. „Prial by som knihe, aby sa predávala a aby aj nie takí veľkí kuchári ako ja vedeli z tejto knižky navariť. Veď, keď som to dokázal ja, dokáže to každý,“ poznamenal s humorom herec Ady Hajdu.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek je držiteľom niekoľkých gastronomických ocenení, ale známym sa stal najmä účinkovaním v televíznej relácii Áno, šéfe!.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav Žídek