Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jesenné vinohrady
Jesenné vinohrady počas nového vinárskeho ročníka 2013 v Topoľčiankach, kde každoročne vyprodukujú šesť miliónov fliaš vína. Vo vinohradoch zostali takmer všetky modré odrody a niektoré neskoršie biele odrody ako Rizling rýnsky. Na zber pri mínusových teplotách čaká hrozno, z ktorého sa vyrába ľadové víno. Foto: SITA/Martin Havran
20. mája 2014 SprávySlovensko od SITASITA Diskusia()

Malokarpatská cesta otvorí milovníkom vína svoje pivnice

BRATISLAVA 22. mája (WEBNOVINY) – Na trase Malokarpatskej vínnej cesty od Bratislavy po Trnavu otvoria vinári svoje pivnice. V piatok 23. mája sa totiž začína 8. ročník podujatia Otvorené pivnice na sv. Urbana 2014.

Vinári otvoria pivnice pre ľudí so vstupenkou v piatok od 14:00 do 21:00 a v sobotu od 13:00 do 21:00. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Region Tourism na svojej internetovej stránke.

Ako informovalo Združenie Malokarpatská vínna cesta, so vstupenkou budú môcť ľudia degustovať vína malokarpatských vinárov v 144 pivniciach od Devína cez Raču, Svätý Jur, Pezinok, Modru až po Trnavu. Otvorené pivnice môžu navštíviť v 26 obciach a mestách malokarpatského regiónu.

Podľa združenia pribúdajú na Malokarpatskej vínnej ceste staré klenbové pivničky, ale aj nové moderné pivnice či degustačné miestnosti každý rok. Gastronomické pochúťky pripravia výnimočne v 52 pivniciach a reštauráciách. Ako informovalo združenie, návštevníci nájdu priamo v pivniciach okrem vína aj muzikantov.

Odporúčané články

Víno zo slovenských viníc nájdete v menu michelinskej reštaurácie v Marseille Úroda hrozna v Európskej únii je najnižšia za 36 rokov, vína bude najmenej od roku 1981

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...