Modrá škola dnes vstúpila do nového školského roka 2011/2012

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Logo Modrá škola
logo Modrá škola

BRATISLAVA 8. septembra (WBN/PR) – Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s. dnes predstavila aktivity pre deti a mládež, ktoré sa budú realizovať v rámci vzdelávacieho programu Modrá škola – voda pre budúcnosť v školskom roku 2011/2012. Cieľom Modrej školy je systematické budovanie pozitívneho vzťahu deti a mládeže k pitnej vode.

Vzdelávací program BVS Modrá škola – voda pre budúcnosť je súborom viacerých typov aktivít a činností s tematikou pitnej vody, ktoré vedú k vzdelávaniu, rozvoju návykov a zručností, zmene hodnotovej orientácie. Podujatia prispievajú k spolupráci medzi školami, verejnosťou a vodárenskou spoločnosťou. Jednotlivé súčasti programu sú prispôsobené cieľovým skupinám a prebiehajú vo vlastnom vyučovacom procese škôl alebo prvkami neformálneho vzdelávania.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2011/2012 v článku 1.6.10, ods. 4, odporúča základným a stredným školám zapájať sa do vzdelávacieho programu Modrá škola, voda pre budúcnosť.

V tomto školskom roku sa žiaci môžu zapojiť do nasledovných súťaží: Veľkej vedomostnej súťaže o vode, fotografickej súťaže „Čo ma zaujalo na exkurzii v čistiarni odpadových vôd“, výtvarnej súťaže „Voda – súčasť nášho každodenného života“ a súťaže bádateľských projektov o vode „Festival vody 2011“. V rámci podpory pitného režimu detí a mládeže do konca školského roka BVS plánuje nainštalovať 25 pitných fontán do škôl.

Do vzdelávacieho programu Modrá škola sa môže zapojiť každá základná, stredná a vysoká škola, ktorá má sídlo v okresoch, kde obchodne pôsobí BVS – 17 mestských častí v Bratislave, okresy Malacky, Pezinok, Senec, Myjava, Senica a Skalica.

Informácie o aktivitách vzdelávacieho programu BVS pre deti a mládež Modrá škola v školskom roku 2011/2012, ponuku exkurzií do čistiarní odpadových vôd BVS, metodické príručky a pracovné zošity o vode, hry pre deti a ďalšie zaujímavosti o vode nájdete na portáli programu www.modraskola.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Mladí vedci Slovenska, o. z.