Miroslav Konôpka skončil v Monze na skvelom treťom mieste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miroslav Konôpka
Miroslav Konôpka Foto: SITA/AUTORACING CLUB

MONZA 25. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava skončil na vynikajúcom treťom mieste kategórie AM Cup v prvých pretekoch najprestížnejšej GT3 série sveta Blancpain GT Endurance Cup 2016. V talianskej Monze sa posádka slovenského jazdca Miroslava Konôpku, s ktorým sa za volantom Lamborghini Huracán GT3 číslo 69 striedali Poliaci Andrzej Lewandowski a Teo Myszkowski, postupne prepracovala z ôsmeho miesta na štarte v kategórii AM až na tretie.

„Motoršport je už raz taký, ak chcete dosiahnuť dobrý výsledok, musíte najprv dôjsť do cieľa. My sme nevedeli nájsť rýchlosť počas celého víkendu, v pretekoch sme sa však vyhli takmer všetkým problémom, a to sa ukázalo ako najdôležitejšie. Dostať sa do cieľa v takejto konkurencii bez poškodeného auta a na stupňoch víťazov je úžasné. Slovenský tím na pódiu, čo viac si môžem priať,“ povedal Konôpka v tlačovej správe.

Ďalšie trojhodinové preteky Blancpain GT Series Endurance Cup sa pôjdu 15. mája na okruhu Silverstone vo Veľkej Británii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav Konôpka