Poliaci spracúvali hnijúce mäso, výrobu zastavili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Klobasy maso
Foto: pressherald.com

VARŠAVA 8. marca (WEBNOVINY) – Poľskí potravinárski inšpektori v piatok nariadili zastavenie spracúvania mäsa v jednom zo závodov na severe krajiny, kde podľa televíznej reportáže pridávali do výrobkov hnijúce mäso.

Súkromný spravodajský kanál TVN24 odvysielal zábery z podniku, na ktorých vidno párky zelenej farby, zatiaľ čo nemenovaný pracovník hovorí, že budú pridané do čerstvých výrobkov.

Ďalší muž sa pre televíziu vyjadril, že v záujme zlacnenia výroby sa pri spracúvaní každý mesiac využijú tony starého mäsa.

Zástupca šéfa poľskej veterinárnej správy Krzysztof Jazdzewski v piatok oznámil, že do závodu okamžite vyslali inšpektorov, ktorí nariadili zastavenie výroby.

Tvrdenia v reportáži TVN24 Jazdzewski zatiaľ nedokázal potvrdiť, zábery však podľa neho zachytávajú postupy, ktoré sú v rozpore s predpismi. Podnik svoje výrobky vyváža aj do iných krajín Európskej únie.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať