Randezvous s vínom v Kempinski Hoteli River Park

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dráždivé  jedlo á la Kempinski
dráždivé jedlo á la Kempinski Foto: Kempinski Hotel River Park Bratislava

BRATISLAVA 23. februára (WBN/PR) – Kempinski Hotel River Park vo svojej reštaurácii Arte pokračuje v úspešnej sérii virtuálnych ciest po najznámejších vinárskych oblastiach sveta. Someliér Kempinski Hotela River Park Rasťo Šuták vybral na randezvous s vínom produkciu z vinárstva Kurt Angerer z rakúskeho regiónu Kamptal v Dolnom Rakúsku. Vinárstvo KURT ANGERER sa nachádza v meste Lengenfeld v regióne Kamptal v oblasti Dolného Rakúska. Má 160-ročnú rodinnú tradíciu v pestovaní vinnej révy. Od roku 1996 stojí na čele vinárstva Kurt Angerer. Jeho vína majú svoj vlastný štýl a sú považované za jedny z najlepších vín regiónu Kamptal. Vo vinohradoch pestuje tradičné biele a modré rakúske odrody, ako Grüner Veltliner, Riesling, Zweigelt, St.Laurent, Blaufränkisch, ale aj moderné odrody Viognier, Pinot Noir, Syrah a ďalšie. Názvy vín sú odvodené od typu pôd, na ktorých sa pestuje vinič. KIES je červený štrk, SPIES a GRANIT žula, LOAM hlina, EICHENSTAUBE sú červené štrkové pôdy. Vína Kurt Angerer sú svieže, minerálne a sú odrazom štýlu a charakteru regiónu Kamptal. Vína osobne prezentoval someliér Kempinski Hotela River Park Rasťo Šuták.

Päťchodové degustačné menu otváral Grüner Veltliner Spies 2011 sprevádzaný amuse bouche z lososa a limetky. Pokračovalo sa s Rieslingom Amtzberg 2009, ku ktorému sa podával pstruh ľahko parfumovaný vanilkou a citrónovou trávou s bledočervenou repou Chioggia, uhorkou, hráškom a reďkovkami. K teľaciemu tafelspitzu so zemiakovým pyré, chrenom a žeruchou sa vynikajúco hodilo ďalšie z degustovaných vín, Grüner Veltliner Eichenstaude 2010 a Grüner Veltliner Unfiltriert 2010. Ťažší Pinot Noir 2009 nasledoval po bielych vínach, skvele ladil s bravčovými líčkami na víne Pinot Noir z Kamptalu. Degustačné menu uzatváral Zweigelt Granit 2009 s duom kozích syrov s marinovanou červenou repou a výber z rakúskych dezertov, ako Sacherova torta, marhuľové trifle či tvarohové knedličky.

Kempinski Hotel River Park pripravuje aj ďalšie degustácie. Už v marci zavíta na Slovensko známy kameraman série filmov Harry Potter či Polnočného Expresu Michael Seresin. Tento pán je okrem filmov známy aj vo vinárskom svete ako producent a majiteľ vinárstva Seresin Biodynamic Vineyards v Marlborough na Novom Zélande. Michael Seresin sa v Bratislave zastaví, aby odprezentoval vína zo svojej produkcie a osobne sa stretol so svojimi hosťami na degustačnej večeri. V apríli sa budú ochutnávať vína a delikatesy z francúzskej oblasti Bordeaux, v máji prídu na rad austrálske vína, jún bude v znamení Best of Slovakia. September prinesie to najlepšie z čilských vín.

V októbri sa opäť vrátime do Bordeaux, ktoré je mojou srdcovou záležitosťou, keďže odtiaľ pochádzam,“ upresňuje someliér Jean Daniel, ktorý je spoluautorom konceptu degustačnej série. Degustačný rok v Kempinski Hoteli River Park zavŕši novembrová ochutnávka vín z oblasti Champagne, ktorá bude naozaj unikátna.

Ponúkneme to najlepšie z oblasti Champagne, pripravená je vertikálna degustácia niekoľkých prémiových značiek,“ dodáva someliér Kempinski Hotela River Park Rasťo Šuták.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať