Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Erik Baška
Erik Baška sa vraj v závere októbra zúčastní už na prvom zoznamovacom sústredení v chorvátskom Poreči. Foto: SITA/Robert Tappert
15. októbra 2015 ŠportCyklistika od SITASITA Diskusia()

Sagan bude mať v tíme ďalšieho parťáka zo Slovenska

BRATISLAVA 15. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenská enkláva v cyklistickom tíme Tinkoff-Saxo sa rozrastá, podľa zdrojov denníka Šport pribudne od budúcej sezóny k doterajšej trojici Peter Sagan, Juraj Sagan a Michael Kolář aj úradujúci majster Európy v kategórii do 23 rokov Erik Baška. Samotný jazdec to zatiaľ nepotvrdil, neinformoval o tom ani oficiálny web zoskupenia ruského miliardára Olega Tiňkova. K podpisu zmluvy by malo prísť v najbližších dňoch, Baška sa vraj v závere októbra zúčastní už na prvom zoznamovacom sústredení v chorvátskom Poreči.

Dvadsaťjedenročný Erik Baška je cyklistickým „povolaním“ špurtér, v auguste dosiahol životný úspech, keď triumfoval v pretekoch s hromadným štartom na majstrovstvách Európy v estónskom Tartu. Prvenstvo pretekára tímu AWT GreenWay bolo predzvesťou najlepšej sezóny v dejinách slovenskej cyklistiky s vrcholom v podobe titulu majstra sveta v kategórii elite v podaní Petra Sagana. V americkom Richmonde obsadil Baška v kategórii do 23 rokov 47. miesto. Práve na svetovom šampionáte v USA sa v zákulisí hovorilo o jeho angažmáne v inom elitnom tíme Pro Tour Etixx – QuickStep, v ktorom pôsobí Slovák Martin Velits.

Odporúčané články

Video: Sagan oslávil sezónu ako motorkár, dres mu zarámovali Sagan jazdil v Abú Zabí na okruhu formuly 1, teší sa na pivo

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Cyklistika

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...