Šéfkuchár Emanuel Ridi ponúkol ochutnávku pred Art of Taste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Emanuel Ridi
Foto: Orange

BRATISLAVA 15. júna (SITA) – Do Bratislavy zavítal popredný taliansky šéfkuchár Emanuel Ridi, ktorý bude tvárou v poradí tretieho ročníka kulinárskeho podujatia Art of Taste. To sa uskutoční už vo štvrtok 16. júna pod taktovkou spoločnosti Orange v priestoroch Slovenskej národnej galérie v hlavnom meste. Charizmatický rodák z ostrova Elba ponúkol malú ukážku zo svojho umenia už na stredajšej akcii, keď prítomným prichystal originálne a na prípravu nenáročné talianske hrianky – bruschetty.

Kulinárske umenie predstaví Ridi už naplno práve na štvrtkovej akcii Art of Taste. Gurmáni na nej budú mať možnosť ochutnať pravú taliansku kuchyňu a naučiť sa aj zopár užitočných grifov, ako pripraviť stredomorské špeciality v slovenských podmienkach. „Varím talianske jedlá a zameriavam sa na všetko, čo s talianskou kuchyňou súvisí. Snažím sa však vždy recepty prispôsobiť na tunajšie podmienky. Chcem, aby varenie bolo zábavné a aby sa ľudia pri stoloch rozprávali. Sú to totiž najpríjemnejšie okamihy života,“ povedal Ridi, ktorý razí teóriu, že šéfkuchárom by mohol byť každý. Stačí vraj láska a systém.

Emanuel Ridi
Foto: Orange

Emanuel Ridi nie je vyučený kuchár. O prípravu jedál sa však začal zaujímať už detstve. Jeho starí rodičia vlastnili reštauráciu a Ridi dodnes tvrdí, že za svoj kuchársky talent vďačí práve starej mame a mame. Dokonca zdedil veľké množstvo rodinných receptov, ktoré sú súčasťou jeho repertoára. V devätnástich rokoch sa s otcom presťahoval z rodného Talianska do Českej republiky, kde sa zaľúbil, oženil a otvoril si vlastnú reštauráciu s jednoduchým názvom – Da Emanuel (U Emanuela). Jeho hostia v nej nájdu špeciality z rýb a mäsa, talianske dezerty aj čerstvé cestoviny vlastnej výroby. Ridiho umenie majú možnosť sledovať aj televízni diváci prostredníctvom relácie S Italem v kuchyni.

Podujatie Art od Taste, na ktorom už hosťovali také osobnosti ako Gennaro Contaldo a Bob Blumer, dostane tento rok nový rozmer. Okrem kuchárskeho umenia bude súčasťou aj výtvarné umenie, móda, dizajn a šperky. Predstavia sa maliar a výtvarník Erik Binder, návrhár Boris Hanečka a návrhárka Lenka Sršňová, dizajnérske kúsky, šperky a ozdoby v podobe sladkých chuťoviek vystavia Renáta Ormandíková, Michaela Chmelíčková, Linda Viková a Mira Podmanická.

Recept na talianske hrianky – bruschetty

Prísady:

Emanuel Ridi
Foto: Orange

8 plátkov pečiva veka

6 stredne veľkých paradajok

2 strúčiky cesnaku

čerstvá bazalka podľa chuti

100 ml extra panenského olivového oleja

soľ podľa chuti

Postup:

Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme ich semien. Dužinu nakrájame na kocky a premiešame v miske s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúsky
 a pridáme k paradajkám, podľa chuti dosolíme. Veku opečieme v rúre do chrumkava, potrieme cesnakom a na vrch položíme paradajkovú zmes, pokvapkáme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť olivami a nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať