Horolezec padal okolo 200 metrov do Malej Studenej doliny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zachranari
Foto: ilustračné, SITA/Richard Ovšonka

BRATISLAVA 13. januára (WebNoviny.sk) – Horskú záchrannú službu dnes doobeda požiadal o pomoc poľský horolezec. Počas výstupu na hrebeni Ľadového štítu sa s jeho 22-ročným kolegom odtrhol prevej a padol okolo 200 metrov do záveru Malej Studenej doliny. Horolezec si poranil rebrá, hlavu aj nohu. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojej internetovej stránke.

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba z Popradu pre zlé poveternostné podmienky nemohla letieť na miesto. O pomoc požiadali aj poľských záchranárov, ktorým podmienky rovnako neumožnili zásah. Na miesto pádu vyslali preto pracovníkov Téryho chaty, aby poskytli zranenému horolezcovi prvú pomoc. Do záchrannej akcie odišli príslušníci Horskej záchrannej služby z oblastného strediska Vysoké Tatry. Na mieste pacienta ošetrili a zafixovali.

Počas akcie sa počasie na severnej strane Tatier upokojila. O pomoc požiadali opäť aj poľských záchranárov, ktorých posádka po prílete pacienta nabalila a transportovala na heliport v Starom Smokovci. Zraneného horolezca previezli na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HZS Horská záchranná služba