Muža obvineného z úkladnej vraždy vo Vlčanoch vzali do väzby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Putá, zločinec, zlodej, násilie
Foto: shutterstock.com

BANSKÁ BYSTRICA 3. júna (WebNoviny.sk) – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v piatok vzal do väzby 76-ročného dôchodcu Juraja M., obvineného z úkladnej vraždy manželov v obci Vlčany v okrese Šaľa.

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal voči nemu sťažnosť, pretože sudca akceptoval návrh na vzatie dôchodcu do väzby z obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, ale neuvalil tzv. útekovú väzbu. O sťažnosti rozhodne Najvyšší súd SR. Obvinený proti uzneseniu o väzbe sťažnosť nepodal.

Obvinený pred sudcom priznal, že v stredu 1. júna okolo 8:00 zastrelil vo Vlčanoch na dvore rodinného domu manželov vo veku 66 a 68 rokov. Motív činu vyšetrujú, predmetom sporu boli údajne pozemky. Vražedný útok strelec spáchal podomácky vyrobenou zbraňou kalibru 9 milimetrov, ktorú podrobia balistickému skúmaniu. Údajne chcel zastreliť aj seba, ale pištoľ sa mu zasekla. Polícia unikajúceho strelca krátko po čine zadržala.

Jurajovi M., ktorý býval sám v obci Vlčany, hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Skutok spáchal v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia za nedovolené ozbrojovanie. Trestný čin nedovoleného ozbrojovania je aj súčasťou obvinenia z úkladnej dvojnásobnej vraždy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať