Psychicky chorý muž sa vyhrážal, že všetkých okolo postrieľa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Česká polícia
Foto: Ilustračné, Thinkstock

Praha 17. januára (WebNoviny.sk) – Pravdepodobne psychicky chorý muž sa vyhrážal dnes v pražskej štvrti Vinohrady, že všetkých okolo seba postrieľa. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Policajná hliadka idúca zhodou okolností okolo musela varovne vystreliť do vzduchu po tom, ako muž naznačil, že ide siahnuť po zbrani. Incident sa stal na križovatke ulíc Francouzská a Jana Masaryka.

„U policajtov sa prihlásil svedok, ktorý ich upozornil na podivne sa chovajúceho muža. Hliadka ho chcela skontrolovať, muž však s policajtmi nespolupracoval,“ uviedol Novinkám hovorca policajtov Jan Daněk.

Muž následne zamieril k neďalekému domu. Vo chvíli, keď naznačil, že ide siahnuť na zbraň, policajti vystrelili varovne do vzduchu. „Dotyčný sa potom ukryl v dome. Policajti privolali na miesto svojich kolegov zo špeciálnej poriadkovej jednotky, ktorí podozrivého muža v dome zadržali,“ dodal hovorca.

Muž sa podľa zistenia Noviniek ukrýval v budove hotela na ulici Jana Masaryka. Policajti ho odovzdali do starostlivosti privolaným záchranárom, ktorí ho previezli na vyšetrenie na psychiatriu. Vzhľadom na to, že muž bol v dome niekoľko minút bez akejkoľvek kontroly, ho museli policajti preventívne celý prehľadať. Žiadnu zbraň však nenašli. Na incidente už začali pracovať vyšetrovatelia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia