Islamský štát prepustil väčšinu ľudí unesených z cementárne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: ilustračné, SITA/AP

Bejrút 9. apríla (WebNoviny.sk) – Bojovníci extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) už prepustili takmer väčšinu z približne troch stoviek robotníkov, ktorých uniesli tento týždeň z cementárne severovýchodne od Damasku.

Agentúra AP o tom informuje dnes s odvolaním sa na údaje Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Teroristi podľa SOHR prepustili takmer všetkých pracovníkov unesených pred dvoma dňami z továrne pri meste Dumajr severovýchodne od metropoly Damask okrem 30 strážnikov, ktorí boli v zmienenej fabrike ako dozor a pracovali pre sýrsky režim.

Spravodajská agentúra Amak spriaznená s Islamským štátom v tejto súvislosti oznámila, že bojovníci robotníkov prepustili po výsluchu, v rámci ktorého zisťovali ich náboženskú príslušnosť, ako aj to pre koho pracujú. Dodala, že zabili štyroch z nich, ktorí sa prihlásili k náboženskej menšine drúzov z odnože šiitského islamu a v zajatí si nechali 20 provládnych ozbrojencov.

Oblasť ležiaca približne 40 kilometrov severovýchodne od Damasku, kde sa nachádza uvedená cementáreň, bola v uplynulých dňoch dejiskom útoku IS na sýrske vládne sily. Sýrski aktivisti uviedli, že tento „mohutný“ útok mal byť odplatou vládnym silám za nedávne vyhnanie bojovníkov IS z historického mesta Palmýra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Islamský štát