Členovia kráľovskej rodiny začali kampaň o duševnom zdraví

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
William s manželkou Kate Harrym
Princ William s manželkou Kate a bratom Harrym odštartovali kampaň o duševnom zdraví. Foto: SITA/AP

Londýn 16. mája (WebNoviny.sk) – Princ William s manželkou Kate a bratom Harrym vyzvali dnes Britov, aby zahodili svoje predsudky v otázkach duševného zdravia. Trojica mladých členov kráľovskej rodiny dnes v Londýne odštartovala dosiaľ najväčšiu spoločnú neziskovú kampaň s názvom Heads Together, informuje agentúra Reuters.

V rámci projektu Heads Together budú vojvoda s vojvodkyňou z Cambridgea a princ Harry spolupracovať s charitatívnymi organizáciami, aby „zmenili národný dialóg o duševnom zdraví“, píše sa vo vyhlásení Kensingtonského paláca.

Znova a znova sme videli, že neriešené problémy duševného zdravia sú jadrom jednej z našich najväčších sociálnych výziev,“ prihovára sa William v spoločnom prehlásení s Kate a Harrym. „Heads Together chce, aby ľudia začali rozprávať. Čím viac budeme hovoriť o duševnom zdraví, tým normálnejšou témou sa to stane, a tým viac sa budeme môcť otvoriť a vyhľadať pomoc.“

Harry si v rámci dnešného spustenia tejto kampane zahral skladaciu hru jenga, ktorú používajú niektorí špecialisti v oblasti duševného zdravia ako terapeutickú pomôcku. Kate a William si zasa vyskúšali boxovanie, aby ukázali, za aké dôležité sa pri dialógu o pocite duševného zdravia považuje šport a cvičenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Kate MiddletonPrinc HarryPrinc William