Zverejnili video, ako polícia zneškodnila útočníka z Nice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Teroristický útok v Nice
Polícia takto zneškodnila muža, ktorý v Nice zabil desiatky ľudí. Foto: NADER EL SHAFEI via AP

NICE 15. júla (WebNoviny.sk) – Televízia Sky News na sociálnej sieti Facebook zverejnila video, ako polícia zneškodnila útočníka v juhofrancúzskom meste Nice.

Štvrtkový teroristický útok si vyžiadal najmenej 84 mŕtvych. Zranených bolo 202 ľudí, pričom 25 osôb je na prístrojoch a 52 sa nachádza v kritickom stave.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Noviny Nice Matin identifikovali páchateľa štvrtkového útoku s 84 obeťami na životoch ako Mohameda Lahouaieja Bouhlela. Podľa denníka bol tento 31-ročný francúzsky občan tuniského pôvodu otcom trojročného dieťaťa. Francúzske médiá tiež s odvolaním sa na policajné zdroje uviedli, že útočník bol obyvateľom Nice.

V trestnom registri mal len záznamy za „bežné trestné činy“, ako sú krádeže či domáce násilie, za ktoré bol podmienečne odsúdený. Lahouaiej Bouhlel však nebol na zozname osôb sledovaných tajnými službami pre podozrenie z terorizmu alebo radikalizácie. Jeho doklady sa našli priamo vo vozidle použitom pri útoku.

Obrazom: Teroristický útok v Nice

Médiá ďalej informovali, že chladiarenské auto použité pri útoku v Nice bolo prenajaté pred dvoma dňami v neďalekom mestečku Saint-Laurent-du-Var. Polícia uskutočnila po čine viacero prehliadok – vrátane bydliska zastreleného vodiča v severnej časti Nice. Súčasne predviedla na výsluch viacero jeho príbuzných. Jedným z cieľov vyšetrovania je aj nájdenie prípadných páchateľových komplicov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať