Prvá žena na čele washingtonskej polície odchádza k futbalu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cathy Lanierová
Odchádzajúca šéfka washingtonskej polície Cathy Lanierová. Foto: archívne, SITA/AP

WASHINGTON 16. augusta (WebNoviny.sk) – Veliteľka washingtonskej polície Cathy Lanierová sa rozhodla odstúpiť zo svojho postu, aby sa mohla stať šéfkou bezpečnosti v rámci americkej Národnej futbalovej ligy (NFL). Rezignáciu Lanierovej ohlásilo v utorok na sociálnej sieti Twitter vedenie metropolitnej polície.

Šéfka washingtonskej polície jej príslušníkov informovala prostredníctvom listu, že prijala pracovnú pozíciu v rámci NFL, uviedla agentúra AP.

Lanierová (49) je vôbec prvou ženou, ktorá stála na čele metropolitnej washingtonskej polície. Spomedzi veliteľov polície vo veľkých amerických mestách patrí k najobľúbenejším aj najdlhšie slúžiacim. Svoj úrad zastávala deväť a pol roka – počas funkčného obdobia troch washingtonských starostov.

Lanierová dohliadala na zníženie kriminality v hlavnom meste. To v posledných rokoch zažilo nárast bohatstva, ktorý sa podpísal na premene kedysi problémových štvrtí, približuje AP.

Cathy Lanierová nedokončila ani strednú školu a ešte v tínedžerskom veku sa stala matkou. Neskôr sa stala príslušníčkou polície, kde začínala ako pochôdzkárka. Rýchlo sa však vypracovala a dosiahla vysoké hodnosti, čím sa stala inšpiráciou pre mnohých ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať