Szűnjön meg a moratórium

POZSONY augusztus 2O. (WEBNOVINY) – Az SZK Nemzeti Tanácsa képviselőinek egy csoportja, a Polgári Konzervatív Párt (OKS) tagjai, ma a parlamentben benyújtotta a helyhatósági választásokat szabályozó törvény módosító javaslatát. A módosításban javasolják a 48 órával a választások előtti kampányt tiltó választási moratórium megszüntetését. Ugyancsak javasolják annak a rendelkezésének az eltörlését, mely tiltja a választási kampányt a törvény által meghatározott időpontokon kívűl és azt, hogy egy héttel a választások előtt már nem szabad közzétenni a közvéleménykutatások eredményeit. “ A helyhatósági választásokról szóló törvény 3O. paragrafusa a véleményünk szerint a választási kampány vezetését olyan módon határozza meg, mely az alkotmányban feltüntetett kereteken felül korlátozza a szabad véleménynyilvánitást és a szabad információterjesztést ,“ indokolta a javaslatot Ondrej Dostál az OKS alelnöke..

A képviselők csoportja javasolja, hogy a törvénymódosítás a Törvénytárban való megjelenése napján lépjen érvénybe Ezt az idei helyhatósági választásokig hátralévő idő rövidségével indokolják

“ Az idő rövidsége ellenére a törvény alkalmazásánál semmilyen problémák nem fenyegetnek, mivel a javasolt módositás az induló politikai pártoknak, független jelölteknek választási bizottságoknak, községeknek vagy más közigazgatási szervezeteknek semmilyen új kötelességeket vagy korlátozásokat nem rendel el az érvényes jogszabályok keretein felül, éppen ellenkezőleg, több létező korlátozást, tiltást és kötelességet megszüntet,“ magyarázta Dostál.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Viac k osobe Ondrej Dostál
Firmy a inštitúcie OKS Občianska konzervatívna strana