Dominika Cibulková postúpila v Katoviciach do štvrťfinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP

KATOVICE 6. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková ako ôsma nasadená hráčka postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International Katowice Open v poľských Katoviciach (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch PlayFlex by PlayIt v hale). Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka zdolala v stredajšom večernom dueli osemfinálového 2. kola nenasadenú Rusku Jelizavetu Kuličkovovú za 85 minút 6:2, 7:5. V boji o semifinále čaká na Cibulkovú víťazka súboja Francesca Schiavoneová (Tal.) – Alizé Cornetová (Fr.-4).

Slovenka začala stredajší duel dobre, viedla 3:0 i 5:1 a prvý set poľahky doviedla do úspešného konca. Devätnásťročná rodáčka z Novosibirska sa však nevzdávala a hneď na začiatku druhého dejstva brejkla favoritku stretnutia. Cibulková prehrávala 0:2, 1:3 i 4:5, napokon však triumfovala. Obom tenistkám nevychádzal servis, v druhom sete nevyužili dovedna až sedemkrát výhodu podania. Kuličkovová oň prišla aj v rozhodujúcej dvanástej hre a Cibulková využila prvý mečbal.

Výsledok stredajšieho stretnutia osemfinálového 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA International Katowice Open v poľských Katoviciach (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch PlayFlex by PlayIt v hale):

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR-8) – Jelizaveta Kuličkovová (Rus.) 6:2, 7:5 za 85 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alizé CornetováDominika CibulkováFrancesca Schiavoneová