Tipy na valentínsku večeru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Strava, srdce
Foto: ibstreatmentcenter.com

Každý z nás vie, že niektoré jedlá majú v sebe vlastnosti, ktoré dokážu rozdúchať vášeň v posteli. Vedeli to už predsa i starí Egypťania. Aj keď v prípade niekoľkých potravín sa jednalo skôr o mýty, niektoré jedlá či pochutiny tú čarovnú moc v sebe predsa len ukrývajú. Ak deň zamilovaných budete sláviť spoločnou večerou, držte sa starého dobrého pravidla – zlatá stredná cesta. Čiže neprehnať to s jedlom. Aby ste potom namiesto dravého leva v posteli nemali nakoniec jeho spiacu verziu. Alebo namiesto otázok, akú polohu zvoliť pri milovaní, budete riešiť otázku, ako uľaviť žalúdočným ťažkostiam. Čo teda pripraviť vášmu miláčikovi na Valentína? Vyskúšajte tieto nasledujúce recepty.

Špargľa na valentínsky spôsob

Prečo práve špargľa? Má vynikajúce liečivé aj regeneračné účinky a je tiež považovaná za afrodiziakum. Skúste si ju pripraviť nasledujúcim spôsobom:

Suroviny:

2 hrubšie rezy sviečkovice, 8 ustríc, 50 g šampiňónov, špargľa, olivový olej, mleté čierne korenie a soľ.

Postup:

Rezne pozdĺžne prekrojte, aby vám vznikol otvor. Do otvoru vložte očistené nakrájané šampiňóny a ustrice. Otvor zašite kuchynskou niťou. Potom potrite olivovým olejom. Osoľte, okoreňte a dajte grilovať z každej strany aspoň 5 min. Pri podávaní mäso obložte špargľou.

Evine ustrice

Práve týmto plodom mora sa pripisujú silné afrodiziakálne účinky. Okrem iného obsahujú veľa vitamínov, ale aj jód, sodík, vápnik, draslík, železo. Možno vám zachutia, ak ich pripravíte podľa tohto receptu:

Suroviny:

20 ustríc, 1 lyžica sekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 1 malá lyžička strúhanky, olivový olej, biele mleté korenie, tymián.

Postup:

Ustrice opatrne otvorte. Vodu z nich zachyťte. Odstráňte vrchnú lastúru a ustrice vyberte. Spodné lastúry vyvarte. Potom do nich vráťte ustrice. Strúhanku zmiešajte s petržlenovou vňaťou, tymiánom a korením. Zmes rozdeľte rovnomerne na pripravené ustrice. Posypte strúhaným parmezánom, pokvapkajte maslom a niekoľko minút zapekajte. Podávajte ešte horúce s citrónom nakrájaným na plátky.

Vsaďte na jeho obľúbené jedlo

Bojíte sa experimentovať? Čo ak je váš priateľ na ustrice alergický? Potom mu pripravte jedlo, ktoré je jeho obľúbeným. Alebo skúste známu romantickú klasiku, ako sú jahody v čokoláde či so šampanským.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať