Urážal rozhodcu aj jeho matku, Diego Costa môže dostať dvanásťzápasový dištanc

Diego Costa, Atlético Madrid, La Liga
Diego Costa v drese Atlética Madrid. Foto: archívne, SITA/AP.

BARCELONA 8. apríla (WebNoviny.sk) – Španielsky futbalista Diego Costa potvrdil svoju povesť búrliváka a v sobotňajšom zápase jeho Atlética Madrid na pôde FC Barcelona (0:2) obdržal už v 28. min červenú kartu.

Svoj tím oslabil po tom, čo si neudržal nervy a adresoval viaceré nadávky na adresu matky hlavného arbitra stretnutia Jesúsa Gila Manzana.

Keď spomenutý rozhodca neodpískal údajný faul v podaní Arthura Mela, tridsaťročný španielsky zakončovateľ sa cítil byť poškodený, nenechal to len tak a povedal rozhodcovi úprimne, čo si o ňom myslí.

Padli viaceré urážky

Podľa vyjadrenia Manzana padli v slovách Costu viaceré urážky, ktoré smerovali na jeho osobu a zároveň aj matku. Rodák z Brazílie sa pritom vo vypätej situácii neprezentoval iba vulgarizmami.

„Keď som vylúčil Diega Costu, odmietol opustiť ihrisko a chytil ma za ruku, aby som nemohol dať ďalšie kartové tresty jeho spoluhráčom,“ povedal ku kontroverznému momentu španielsky arbiter Manzano pre web denníka Marca.

Do diania sa zapojil aj Piqué

Situácia sa následne neupokojila a do diania zasiahol aj obranca „blaugranas“ Gerard Piqué, ktorý svojho reprezentačného spoluhráča chcel upokojiť a schmatol ho pritom za tvár.

„Povedal som mu iba to, aby sa nehádal s rozhodcom. Spýtal som sa ho: ‚Chceš dostať štvorzápasový dištanc´?,“ objasnil zadák tímu z Camp Nou podľa webu football-espana.net.

Ako najnovšie referujú španielske médiá, za tento čin si môže Diego Costa napokon odpykať až dvanásťzápasový trest. Vedenie La Ligy rozhodne o treste pre španielskeho zakončovateľa v najbližších dňoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Viac k osobe Diego Costa
Firmy a inštitúcie Atlético MadridFC Barcelona